Molbu sa istim rokom uputili Ministarstvu poljoprivrede

Malinari traže od hladnjačara da do 5. marta znaju otkupnu cenu

AgrobiznisBiznisSrbija

1.3.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Malinari traže od hladnjačara da do 5. marta znaju otkupnu cenu Malinari traže od hladnjačara da do 5. marta znaju otkupnu cenu
Udruženje malinara Vilamet iz Arilja zahteva od hladnjačara da najkasnije do 5. marta kažu kolika će biti otkupna cena. Oni žele da znaju sa... Malinari traže od hladnjačara da do 5. marta znaju otkupnu cenu

Udruženje malinara Vilamet iz Arilja zahteva od hladnjačara da najkasnije do 5. marta kažu kolika će biti otkupna cena.

Oni žele da znaju sa kojom kalkulacijom za proizvođačku cenu za 2024. oni sada izlaze, kako bi sprečili potencijalne gubitke i mogućnost manipulacije cenama tokom sezone, prenosi B92.

Takođe, uputili su molbu sa istim rokom predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, za informaciju o stanju prenetih zaliha neprodate maline iz 2023. godine.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja, prošle godine bili su suočeni sa određenim poteškoćama na svetskom tržištu usled rata, pojave viškova i male tražnje srpske maline.

„Tako i na domaćem tržištu, gde je bila niska otkupna cena, pre svega, zbog toga što je većina naših izvoznika, čast izuzecima, prevalila ceo teret poremećaja na svetskom tržišta na primarnog proizvođača“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da njihov najveći problem jesu otkupljivači, to jest hladnjačari, koji ih ne vide kao ravnopravne partnere.

  • Lelica

    3.3.2024 #1 Author

    Sa razlogom,da znaju ljudi imaju li cemu da se nadaju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...