MEĐUGODIŠNJA INFLACIJA U SEPTEMBRU 1,8 PROCENATA Zabeležen rast potrošačkih cena od jedan odsto u odnosu na lane

IzdvajamoSrbijaVesti

12.10.2020 14:24 Autor: Julijana Vincan 0

MEĐUGODIŠNJA INFLACIJA U SEPTEMBRU 1,8 PROCENATA Zabeležen rast potrošačkih cena od jedan odsto u odnosu na lane MEĐUGODIŠNJA INFLACIJA U SEPTEMBRU 1,8 PROCENATA Zabeležen rast potrošačkih cena od jedan odsto u odnosu na lane
Međugodišnja inflacija u Srbiji iznosila je u septembru 1,8 procenata, dok je na mesečnom nivou zabeležena deflacija od 0,5 odsto, objavio je Republički zavod... MEĐUGODIŠNJA INFLACIJA U SEPTEMBRU 1,8 PROCENATA Zabeležen rast potrošačkih cena od jedan odsto u odnosu na lane

Međugodišnja inflacija u Srbiji iznosila je u septembru 1,8 procenata, dok je na mesečnom nivou zabeležena deflacija od 0,5 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

Potrošačke cene su u septembru, u odnosu na decembar lane, u proseku porasle za jedan procenat.

Šoping kolica
Foto: Pixabay.com

U septembru su, u poređenju sa avgustom, pojeftinili rekreacija i kultura za 6,4 odsto, hrana i bezalkoholna pića za 0,5 procenata, odeća i obuća za 0,3 odsto, alkoholna pića i duvan, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za po 0,1 procenat.

S druge strane, porasle su cene komunikacija za 0,9 odsto. Cene stanova, voda, električna energija, gas i druga goriva, transport, zdravstvo i obrazovanje više su za 0,1 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...