čak 33 odsto turista dolazi u naš glavni grad zbog gastronomske ponude

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

BiznisSrbijaTurizam

2.2.2023 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana
Turistička organizacija Srbije (TOS) i Metro Cash&Carry Srbija, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uručili su pločice restoranima koji su se našli u okviru... Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Turistička organizacija Srbije (TOS) i Metro Cash&Carry Srbija, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uručili su pločice restoranima koji su se našli u okviru Michelin Vodiča za Beograd za 2023. godinu.

Vlasnici i šefovi kuhinja 17 restorana dobili su čuvenu Michelin pločicu, koja njihovim gostima pruža prepoznatljiv pokazatelj kvaliteta, raznolikosti i kreativnosti hrane i usluga koje nude.  

Priznanja nagrađenim ugostiteljima uručili su Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine, Marija Labović, v.d. direktorka Turističke organizacije Srbije i Andre Rinesland (André Rinnensland), generalni direktor kompanije Metro Cash&Carry Srbija, kao zvanični partneri Michelin Vodiča za Beograd. 

’’Dolazak Michelin-a u Srbiju dodatno je doprineo boljoj vidljivosti i pozicioniranju naše zemlje kao turističke destinacije na svetskom tržištu, a u prilog tome govori činjenica da je za 33 odsto stranih turista gastronomija osnovni motiv dolaska. Prezentovanje gastronomske turističke ponude Srbije je šansa za kreiranje brenda zasnovanog na autohtonim vrstama proizvoda i to je prilika da se gastronomija Srbije izdiferencira kao poseban turistički proizvod’’, izjavila je Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine.

U Michelin Vodiču za Beograd za 2023. godinu u kategoriji preporučenih nalaze se: SkyLounge, Metropolitan Grill, Twenty Two kao novonagrađeni restorani, kao i Bela Reka, Communale, Caffè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square, koji su se našli i u prošlogodišnjoj selekciji.

U okviru druge selekcije od navedenih restorana, oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni, ponovo je dobio restoran Iva New Balkan Cousine. Restoran Bela Reka se i dalje ohrabruje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.   

’’Raduje me što smo danas, godinu dana nakon prve selekcije, opet tu da zajedno proslavimo nove uspehe i dodelimo Michelin pločice restoranima koji pažljivo odabranim menijima i kvalitetom usluge prave razliku u gastronomskoj ponudi Srbije. Svi oni na najlepši način doprinosite promociji Srbije i jačanju pozitivnog imidža naše zemlje. Kontinuitet i pozitivan trend sa Michelin-om prati i pozitivan trend u turizmu Srbije, tako da je 2022. godina bila godina novih rekorda kada govorimo o broju turista, broju noćenja i ostvarenom deviznom prilivu. U istraživanjima koja sprovodimo turisti najvišim ocenama cene gastronomsku ponudu Srbije koja, uz aktivan odmor i kulturno-istorijsko nasleđe, čini važan kriterijum prilikom izbora destinacija za putovanje, a preporuka Michelin-a to dodatno potvrđuje’’, izjavila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

  • Dunja5

    2.2.2023 #1 Author

    Lepo, lepo!

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.2.2023 #2 Author

    Imamo stvarno odlicne restorane koje sa pravom nose Michelin plocicu,bravo za njih!

    Odgovori

  • TATJANA

    3.2.2023 #3 Author

    Pohvalno, samo napred, verujem da je priznanje došlo u ruke pravih majstora pa sada to treba da iskoriste i opravdaju

    Odgovori

  • DUSICA

    4.2.2023 #4 Author

    Svaka čast za ovih 17 restorana što su dobili Michelin pločicu, sigurno da ih ima još koji to zaslužuju.

    Odgovori

  • COKA

    5.2.2023 #5 Author

    Svaka cast, sve pohvale, stvarno ima odlicnoh restorana kod nas

    Odgovori

  • MALENA

    5.2.2023 #6 Author

    Bravo za sve!

    Odgovori

  • Coka13

    7.2.2023 #7 Author

    Svaka čast, pre svega, za trud i rad, samim tim i zaslužuju ovo.

    Odgovori

  • MALENA

    8.2.2023 #8 Author

    Bravo za trud!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...