Miodrag Kostić preko Infenity Management Limited stekao 7,33 odsto akcija

MK Grupa: Nema značajnijih planova za dalju kupovinu akcija Addiko banke

Srbija

2.2.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MK Grupa: Nema značajnijih planova za dalju kupovinu akcija Addiko banke MK Grupa: Nema značajnijih planova za dalju kupovinu akcija Addiko banke
Nakon kupovine 7,33 odsto akcija Addiko banke u Beču, preko kompanije Infenity Management Limited čiji je kranji vlasnik Miodrag Kostić, MK Grupa je za... MK Grupa: Nema značajnijih planova za dalju kupovinu akcija Addiko banke

Nakon kupovine 7,33 odsto akcija Addiko banke u Beču, preko kompanije Infenity Management Limited čiji je kranji vlasnik Miodrag Kostić, MK Grupa je za portal N1 navela da je reč isključivo o prošlogodišnjim tržišnim kretanjima i da ne postoje nikakvi značajniji planovi za dalju kupovinu akcija ove banke.

Podsetimo da je Biznis.rs preneo podatke do kojih je došao hrvatski portal Lider Media, koji pokazuju da je Miodrag Kostić prvi put obavestio Addiko banku 2. septembra 2022. godine o kupovini 4,05 odsto akcija. U drugoj notifikaciji, koja datira od 21. septembra, taj udeo je porastao na 5,18 odsto.

Zatim je Credit Suisse, kao nominalni deoničar kompanije pod kontrolom kompanije Miodraga Kostića Infenity Management Limited posle nešto više od mesec dana (27. oktobra 2022.) obavestio banku da je njegov udeo porastao na 5,93 odsto, objavio je hrvatski medij na osnovu podataka sa Bečke berze.

Prema notifikaciji brokerske kuće BDD M&V Investments AD, sa datumom od 6. decembra 2022. godine, Credit Suisse je 1. decembra svoj udeo podigao na 7,33 odsto.

„Kupovina 7,33 odsto akcija Addiko banke, od strane kompanije Infenity Management Limited, isključivo je rezultat prošlogodišnjih tržišnih kretanja“, navodi MK grupa u odgovoru portalu N1.

Ne postoje, kako su naglasili, nikakvi značajniji planovi za dalju kupovinu akcija ove banke.

„Ističemo da sticanje akcija u ovoj banci apsolutno nije povezano sa poslovanjem AIK Banke, kao ni MK Grupe“, navodi se u odgovoru MK Grupe portalu N1.

Prema trenutnim podacima o vlasničkoj strukturi Addiko banke sa sedištem u Beču, Credit Suisse odnosno Infenity Management Limited je šesti po veličini akcionar, dok je na prvom mestu švajcarski DDM Invest III sa 9,9 odsto. Drugi najveći akcionar je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) sa 8,4 odsto kapitala banke koja ima filijale u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori i Austriji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...