investicije u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina, i agrar

MK grupa ulaže 1,6 milijardi evra u naredne tri godine

BiznisFirme u fokusuInvesticijeSrbija

7.3.2023 15:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MK grupa ulaže 1,6 milijardi evra u naredne tri godine MK grupa ulaže 1,6 milijardi evra u naredne tri godine
Generalni direktor MK grupe Mihailo Janković je najavio da ta kompanija u ovoj godini u kojoj obeležava 40 godina poslovanja planira da uloži 400 miliona evra.... MK grupa ulaže 1,6 milijardi evra u naredne tri godine

Generalni direktor MK grupe Mihailo Janković je najavio da ta kompanija u ovoj godini u kojoj obeležava 40 godina poslovanja planira da uloži 400 miliona evra.

„Investicije će biti u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina, i agrar“, rekao je Janković na Kopaonik biznis forumu, prenela je Beta.

On je dodao da će veliki jubilej MG grupa iskoristiti i za najavu trogodišnjeg investicionog ciklusa.

„MK grupa do 2025. godine planira da investira oko 1,6 milijardi evra. Interesantan je podatak da je to iznos jednak vrednosti investicija realizovanih u dosadašnjih 40 godina razvoja“, istakao je Janković.

Kako je naveo, u naredne tri godine kompanija će investirati isto toliko, što dovoljno govori o njenim ambicioznim planovima i značaju novih projekata za MK grupu ali i srpsku privredu.

„Uz svu kompleksnost sveta u kojem živimo i učestale krize, moramo da razmišljamo pozitivno, okrenemo se budućnosti, ulažemo. Bez investicija nema razvoja, a domaće investicije su pokretač razvoja srpske privrede”, naglasio je Janković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...