Veliki potencijal za izvoz domaćih proizvoda u zemlje istočne afrike

Momirović: Novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande

InfrastrukturaSrbijaSvet

20.4.2023 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Momirović: Novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande Momirović: Novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je pred Srbijom i Ugandom novo poglavlje u ekonomskim odnosima i da postoji veliki potencijal... Momirović: Novo poglavlje u odnosima Srbije i Ugande

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je pred Srbijom i Ugandom novo poglavlje u ekonomskim odnosima i da postoji veliki potencijal za izvoz hrane i drugih proizvoda iz Srbije na tržište te zemlje.

„Postoji veliki prostor za plasman srpskih proizvoda u Ugandu, a naš cilj je da što više izvozimo naše poljoprivredne, kao i konditorske proizvode i zato nećemo propustiti ovu priliku, već ćemo nastaviti da razvijamo trgovinske odnose, kako bi što više kompanija iz Srbije plasiralo svoje proizvode i investiralo na teritoriji ove afričke države“, kazao je Momirović nakon što se u Entebeu sastao sa predsednikom Ugande Joverijem Musevenijem, u okviru trodnevne zvanične radne posete istočnoj Africi, saopštilo je njegovo Ministarstvo.

On je razgovarao i sa predsednicom Vlade Ugande Robinom Nabanjae, kao i sa velikim brojem ministara, o temama od obostranog značaja, pri čemu su preduzeti i konkretni koraci kada je reč o trgovinskoj saradnji Srbije i Ugande.

Momirović je podsetio da prijateljstvo Ugande i Srbije traje više decenija.

„Datira još iz zajedničkih aktivnosti u Pokretu nesvrstanih i u narednom periodu nastaviće da ide samo uzlaznom putanjom“, kazao je ministar.

Momirović je predsedniku Ugande preneo i poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti našu zemlju, kako bi se dodatno ojačale ekonomske i političke veze dve zemlje.

  • Boba321

    23.4.2023 #1 Author

    Svaka cest Moni,on ce nas izvaditi iz krize,Tomu za predsednika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...