Potpisan Memorandum o razumevanju između dve zemlje

Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini

SrbijaSvet

12.4.2023 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas u Pekingu Memorandum o razumevanju čime formalno počinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Кine.... Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas u Pekingu Memorandum o razumevanju čime formalno počinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Кine.

„Ovo je veliki korak kako bi dodatno ojačali našu ekonomiju. Ekonomski odnosi između Srbije i Кine su na izuzetno visokom nivou, a Srbija je važan strateški partner Кine na Zapadnom Balkanu“, izjavio je Momirović nakon što je u Pekingu sa ministrom trgovine Кine Vang Ventaom potpisao Memorandum.

Podsetio je da je pre 10 godina izvoz iz Srbije u Кinu iznosio šest miliona dolara, a prošle godine je bio 1,3 milijarde dolara.

Momirović je istakao da to pokazuje da su dve zemlje, zajedničkim snagama, uspele da poboljšaju ekonomske odnose, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih zadataka u narednom periodu biće realizacija Sporazuma o slobodnoj trgovini, čime će srpske kompanije dobiti nove šanse na tržištu Кine, kao i kineske firme u Srbiji.

„Očekujemo sledeće godine, kada ovaj sporazum stupi na snagu, da će naš izvoz premašiti dve milijarde dolara“, zaključio je Momirović.

Potpisivanjem Memoranduma Momirović je ujedno završio trodnevnu posetu Кini.

 • SUZI

  12.4.2023 #1 Author

  Samo da se realizuje sporazum.

  Odgovori

 • MITAR

  12.4.2023 #2 Author

  Ovo je odlicna vest, kinesko trziste je ovromno, i tamo ima puno prostora za izvoz domacih proizvoda.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  15.4.2023 #3 Author

  Da se mi drzimo kineza samo…

  Odgovori

 • MAJA

  16.4.2023 #4 Author

  Ovakvo tržište mnogi bi pozeleli

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...