Potpisan Memorandum o razumevanju između dve zemlje

Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini

SrbijaSvet

12.4.2023 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas u Pekingu Memorandum o razumevanju čime formalno počinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Кine.... Srbija i Kina započinju pregovore o slobodnoj trgovini

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović potpisao je danas u Pekingu Memorandum o razumevanju čime formalno počinju pregovori o slobodnoj trgovini između Srbije i Кine.

„Ovo je veliki korak kako bi dodatno ojačali našu ekonomiju. Ekonomski odnosi između Srbije i Кine su na izuzetno visokom nivou, a Srbija je važan strateški partner Кine na Zapadnom Balkanu“, izjavio je Momirović nakon što je u Pekingu sa ministrom trgovine Кine Vang Ventaom potpisao Memorandum.

Podsetio je da je pre 10 godina izvoz iz Srbije u Кinu iznosio šest miliona dolara, a prošle godine je bio 1,3 milijarde dolara.

Momirović je istakao da to pokazuje da su dve zemlje, zajedničkim snagama, uspele da poboljšaju ekonomske odnose, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih zadataka u narednom periodu biće realizacija Sporazuma o slobodnoj trgovini, čime će srpske kompanije dobiti nove šanse na tržištu Кine, kao i kineske firme u Srbiji.

„Očekujemo sledeće godine, kada ovaj sporazum stupi na snagu, da će naš izvoz premašiti dve milijarde dolara“, zaključio je Momirović.

Potpisivanjem Memoranduma Momirović je ujedno završio trodnevnu posetu Кini.

  • SUZI

    12.4.2023 #1 Author

    Samo da se realizuje sporazum.

    Odgovori

  • MITAR

    12.4.2023 #2 Author

    Ovo je odlicna vest, kinesko trziste je ovromno, i tamo ima puno prostora za izvoz domacih proizvoda.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.4.2023 #3 Author

    Da se mi drzimo kineza samo…

    Odgovori

  • MAJA

    16.4.2023 #4 Author

    Ovakvo tržište mnogi bi pozeleli

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...