odabrani inovatori dobićr pristup sredstvima oko 100 miliona evra

Na Labena Ventures prijavilo se 120 projekata iz 29 država, iz Srbije čak 18

EUInovacijePreduzetnikRegionSrbija

2.6.2023 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Na Labena Ventures prijavilo se 120 projekata iz 29 država, iz Srbije čak 18 Na Labena Ventures prijavilo se 120 projekata iz 29 država, iz Srbije čak 18
Prvi regionalni akcelerator iz područja medicine, biotehnologije, farmacije i zdravstva koji omogućava pristup investicijama od 100 miliona evra, Labena Ventures, zaključio je proces prijava,... Na Labena Ventures prijavilo se 120 projekata iz 29 država, iz Srbije čak 18

Prvi regionalni akcelerator iz područja medicine, biotehnologije, farmacije i zdravstva koji omogućava pristup investicijama od 100 miliona evra, Labena Ventures, zaključio je proces prijava, uz veliko međunarodno interesovanje.

Najveći broj prijavljenih projekata pristigao je iz Poljske, Hrvatske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Severne Makedonije, Letonije, Litvanije i Bugarske, a čak 18 iz Srbije, piše u zvaničnom saopštenju.

“Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz regiona koje akcelerator pokriva. Više od 30 odsto prijavljenih startapova, odnosno ideja već prošlo fazu prvog finansiranja, a neke kompanije već beleže solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal kandidata i potencijalno dobrih projekata“, ističe Nedeljko Milosavljević, jedan od suosnivača Labena Ventures.

Od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata posebna komisija Labena Ventures odabraće do 40 projekata. Od srede, 7. juna do petka, 9. juna u Ljubljani će se održati Bootcamp radionice s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske veštine, kao i veštine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnom nivou. U pronalaženju investitora pomoći će im i platforma Labena Ventures.

“Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 sertifikovanih mentora iz celog sveta iz područja preduzetništva, finansija, biotehnologije”, rekao je Borut Čeh, direktor kompanije Labena. “Izabraćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište, i prezentaciju investitorima i fondovima.”

Sa sedištem u Ljubljani, Labena Ventures je platforma i akcelerator ideja iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Evropi. Reč je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 miliona stanovnika u 17 zemalja.

U sklopu akceleratora startapovi i pojedinci dobijaju pristup kompanijama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...