od 1. avgusta plaćanje pune komunalne usluge

Na novim računima Infostana u Beogradu i usluga deponije smeća Vinča

BiznisSrbija

5.9.2024 17:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Na novim računima Infostana u Beogradu i usluga deponije smeća Vinča Na novim računima Infostana u Beogradu i usluga deponije smeća Vinča
Domaćinstva u Beogradu, po obaveštenju na objedinjenom računu Infostana, od 1. avgusta plaćaju punu komunalnu uslugu koja obuhvata „tretman i odlaganje komunalnog otpada na... Na novim računima Infostana u Beogradu i usluga deponije smeća Vinča

Domaćinstva u Beogradu, po obaveštenju na objedinjenom računu Infostana, od 1. avgusta plaćaju punu komunalnu uslugu koja obuhvata „tretman i odlaganje komunalnog otpada na sanitarnoj deponiji Vinča“, umesto dosadašnje usluge „odlaganje komunalnog otpada“.

Preduzeće „Beo čista energija“ koje odvozi komunalni otpad na deponiju Vinča, najavilo je da će se od 1. avgusta za domaćinstva u kolektivnom sistemu stanovanja cena usluge „tretman i odlaganje komunalnog otpada“ obračunavati po 5,92 dinara po kvadratnom metru stana.

Za domaćinstva koja smeće odlažu u individualne kante od 240 litara, cena usluge „tretman i odlaganje komunalnog otpada“ će se naplaćivati u paušalnom mesečnom iznosu od 443,85 dinara.

Odlukom Nadzornog odbora JKP „Gradska čistoća“ su juna ove godine utvrđene i nove cene odnošenja komunalnog otpada i usluga tretmana kabastog otpada, kao i „zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada koje se zbog svog sastava i karakteristika ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada“.

U obaveštenju računa Infostana je navedeno da je na tu odluku saglasnost dao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

  • ŽIZI

    8.9.2024 #1 Author

    Samo dodaju, stavka po stavka

    Odgovori

  • Mbm

    8.9.2024 #2 Author

    Beogradjane prema ovim odlukama treba verovatno uništiti i cenama i neprimerenim odbacenim troskovima jkp infostan. Ljudi i porodice ne mogu placati toliko visoke i sa stalnim povecanjem racune infostana, jer ni infostan ni gradska skupština koja obo predlaže i odlucuje tako sto je za nju odlucio JKP koji to ne može ciniti, ne brinu o nezaposlenima, licima bez prihoda, niti katastrofalnoj stopi siromastva gradjana u Beogradu. To, prema do sada sagledanom u nazovi radu gradonacelnika i nezainteresovanost za ljude i gradjane, istiga ne zanima. To je grad bez gradjana i to je jeziva scena nebrige o gradjanima Beograda. Taj gradonacelnik ili VD istoga, mora voditi racuna o gradjanima, jer je svestan koliko nezaposlenih bez prihoda i koliko sa prihodima ispod apsolutne linije siromastva, zivi u Beogradu. Nemocni nisu samo stari ljudi, vec sve ugrozene kategorije gradskog stanovnistva. Suvvencije iz formalnih i birokratskih razloga, precesto nisu ostvarive, a socijalns zasrita i prava u ovom gradu Beogradu ne postoje, jer su polovicna zakonska uredjenja i nepostojece odluke zastite coveka i gradjanina, ljudskih prava u zivotnoj zajednici odacno prevazidjena stanjem ekonomske propasri gradjana u ogromnom broju, bez bolje i izbora i bez saglasnosti gradjana. Grad se ne razvija kruznim tokovima, bespracnom i proticpravnom gradnjom, besposlicom i finansijskom bedom!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.