Sojom se protekle nedelje nije trgovalo

Na Produktnoj berzi pojeftinio kukuruz, poskupela pšenica

BiznisSrbija

17.2.2023 17:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na Produktnoj berzi pojeftinio kukuruz, poskupela pšenica Na Produktnoj berzi pojeftinio kukuruz, poskupela pšenica
Na Produktnoj berzi u Novom Sadu za dva radna dana i trgovanja protekle nedelje kukuruz je pojeftinio skoro dva odsto u dnosu na prethodnu... Na Produktnoj berzi pojeftinio kukuruz, poskupela pšenica

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu za dva radna dana i trgovanja protekle nedelje kukuruz je pojeftinio skoro dva odsto u dnosu na prethodnu sedmicu, pšenica poskupela za jedan odsto, a sojina sačma skuplja je skoro četiri odsto, saopštila je u petak.

Kukuruzom se trgovalo u cenovnom rasponu od 27,50 dinara po kilogramu do 28 dinara, bez poreza na dodatu rednost (PDV). Prosečna cena iznosila je 27,86 dinara po kilogramu, bez PDV-a, a 30,65 dinara sa PDV-om, što je niže za 1,8 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Ugovor za kukuruz sa vlagom do 16 odsto zaključen je po ceni od 26,50 dinara po kilogramu, bez PDV-a.

Ugovori za pšenicu zaključeni su u cenovnom rasponu od 28,30 do 28,40 dinara po kilogramu, bez PDV-a. Trgovalo se isključivo pšenicom sa minimum 12 odsto proteina. Prosečna cena iznosila je 28,39 dinara po kilogramu, bez PDV-a, a 31,23 dinara sa PDV-om, što je poskupljenje od oko jedan odsto u odnosu na sedam dana ranije.

Sojom se protekle nedelje nije trgovalo, a suncokretova sačma sa 33 odsto proteina prodavala se za 39 dinara po kilogramu, bez PDV-a.

Cena te berzanske robe konstantno raste i u odnosu na prethodnu nedelju viša je 3,8 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...