zahtevaju da se prekomponuje raspodela

Nacionalna asocijacija odgajivača goveda traži drugačiji sistem subvencija

BiznisSrbija

1.3.2024 19:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Nacionalna asocijacija odgajivača goveda traži drugačiji sistem subvencija Nacionalna asocijacija odgajivača goveda traži drugačiji sistem subvencija
Novoregistrovana Nacionalna asocijacija odgajivača goveda Srbije održala je danas prvi sastanak na kome je zaključeno da će od Ministarstva poljoprivrede zatražiti da promeni sistem... Nacionalna asocijacija odgajivača goveda traži drugačiji sistem subvencija

Novoregistrovana Nacionalna asocijacija odgajivača goveda Srbije održala je danas prvi sastanak na kome je zaključeno da će od Ministarstva poljoprivrede zatražiti da promeni sistem subvencija i nosiocima razvoja u tom sektoru dodeli subvencije za investicije.

Predstavnik asocijacije Miroslav Kiš rekao je za Betu da je to udruženje nastalo iz četiri udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Vojvodine, Mačve i odgajivača tovnih goveda, rase „limuzin“. 

On je, posle sastanka u Kniću, rekao da ta četiri udruženja „pokrivaju“ teritorijalno celu zemlju i da će sada lakše braniti interese stočara.

Predstavnik Nacionalne asocijacije Miloš Trajković rekao je da je zaključak sastanka da proizvođači goveda od resornog ministarstva zatraže da se prekomponuje sistem subvencija.

„Naš zahtev je da se ‘mapiraju’ mladi proizvođači mlečnih i tovnih goveda i dodele im se investicije, isključivo za razvoj“, rekao je Trajković i dodao da bi određeni iznos subvencija trebalo dodeliti i nekomercijalnim domaćinstvima koja imaju po nekoliko krava, ali ne čine „kičmu“ razvoja.

Istakao je da sadašnji sistem subvencija ne deluje podsticajno na razvoj govedarstva.

  • Lelica

    2.3.2024 #1 Author

    Treba neko da brani interese stocara

    Odgovori

  • BLIZANAC

    3.3.2024 #3 Author

    Subvencije sada koje se daju za stočarstvo očigledno ne daju nikave rezulatate čim se smanjuje stočni fond

    Odgovori

  • SHALIMAR

    3.3.2024 #4 Author

    Sve je to mizerno malo sto dobijaju…

    Odgovori

  • SUNCICA

    3.3.2024 #5 Author

    Treba podrzati te ljude, i dati im sve uslove

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...