Pobednici konkursa za mladog poljoprivrednika godine

Nagrade 3 Banke otišle u Bingule, Karane i Lazarevo

BiznisSrbija

1.12.2023 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nagrade 3 Banke otišle u Bingule, Karane i Lazarevo Nagrade 3 Banke otišle u Bingule, Karane i Lazarevo
3 Banka je na konkursu za mladog poljoprivrednika godine nagradila troje mladih do 35 godina, koji su odlučili da na selu izgrade bolju budućnost... Nagrade 3 Banke otišle u Bingule, Karane i Lazarevo

3 Banka je na konkursu za mladog poljoprivrednika godine nagradila troje mladih do 35 godina, koji su odlučili da na selu izgrade bolju budućnost za sebe i svoju porodicu, iznosimaod 500, 300 i 200 hiljada dinara.

Najviše glasova je dobila Nataša Matijaš iz Bingule pored Šida, dok su drugu i treću nagradu gazdinstvo Jovanović iz Karana pored Užica i gazdinstvu Stokić iz Lazareva pored Zrenjanina, saopštila je 3 Banka.

Pobednica Nataša sa suprugom Vladimirom obrađuje oko 17 hektara pod ratarskim kulturama, uzgajaju desetak krmača, pedesetak prasića, a dodatni izvor prihoda su i kornišoni koje gaje na 7 ari.

„Nas dvoje sve radimo zajedno. Vladimir pakuje džakove, ja dovozim prikolice i odvozim džakove i kad vidimo da smo od svog posla lepo zaradili, ništa mi nije teško„, rekla je Nataša Matijaš prilikom uručenja nagrade.

„Za nas u 3 Banci je veoma važno da svaka naša aktivnost, usluga ili proizvod budu usmereni na rešavanje
nekog od izazova zajednice u kojoj poslujemo. Godinama aktivno finansiramo mala poljoprivredna gazdinstva i od stidljivog početka u 2008, danas ponosno možemo reći da je svako drugo gazdinstvo sa kreditom u Srbiji finansirano od strane 3 Banke„, rekao je Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

Izvor: 3 Banka

On je ukazao na nepovoljan trend napuštanja i starenja sela, on je učesnike konkursa za mladog poljoprivrednika godine nazvao herojima našeg doba i ljudima koji daju značajan doprinos razvoju ruralnih područja u kojima žive.

Drugoplasirano je gazdinstvo Jovanović iz Karana pored Užica, na kome Marina i Kosta uzgajaju povrće u plastenicima, a od jednog dela prave zimnicu za kupce.

Treća nagrada pripala je gazdinstvu Stokić iz Lazareva pored Zrenjanina, koje je nastalo kada je Branislav
Tijani za 8. mart kupio žensko tele. Onda su kupili drugu kravu, pa treću… Danas imaju 15 grla i nešto svinja, najviše prodaju mleko, a proizvode i sir i jogurt.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...