Događaj se održava u Beogradu od 6. do 8. decembra

Narodna skupština domaćin Generalne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje

BiznisManifestacijeRegionSrbija

6.12.2022 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Narodna skupština domaćin Generalne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje Narodna skupština domaćin Generalne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje
U okviru svog predsedavanja Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), Narodna skupština Srbije je domaćin 60. Generalne skupštine te asocijacije, koja se održava... Narodna skupština domaćin Generalne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje

U okviru svog predsedavanja Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), Narodna skupština Srbije je domaćin 60. Generalne skupštine te asocijacije, koja se održava u Beogradu od 6. do 8. decembra.

Poslanici iz svih 13 zemalja članica PS CES, zajedno sa gostima iz drugih zemalja i predstavnicima međunarodnih organizacija, okupiće se posle duže pauze usled pandemije korona virusa uživo povodom 60. Generalne skupštine PS CES u Beogradu, prenosi RTV.

Tokom generalne debate poslanici će razgovarati na temu Uloge parlamenata i međuparlamentarne saradnje u stimulisanju ekonomskog rasta u širem crnomorskom regionu.

Pored glavne teme, razgovaraće se i o izazovima i perspektivama saradnje u oblasti poljoprivrede u državama članicama CES nakon korona krize, ulozi parlamenata u stimulisanju stranih investicija, kao i o socijalnom uticaju izbegličke krize u državama članicama CES.

Na zasedanju Generalne skupštine pored Srbije učestvuju delegacije zemalja članica Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Grčke, Albanije, Gruzije, Jermenije, Azerbejdžana, Moldavije, Ruske Federacije, Turske i Ukrajine.

Delegaciju Narodne skupštine činiće Igor Bečić, kao šef delegacije, Jasmina Obradović, Milija Miletić, Sanja Jefić Branković, Vojislav Vujić, Dušan Radosavlević.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...