Tema događaja „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“

Predstavljena kandidatura Beograda za organizaciju izložbe Expo 2027

ManifestacijeSrbijaSvetU fokusu

29.11.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Predstavljena kandidatura Beograda za organizaciju izložbe Expo 2027 Predstavljena kandidatura Beograda za organizaciju izložbe Expo 2027
Srbija i grad Beograd zvanično su u ponedeljak predstavili kandidaturu za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport... Predstavljena kandidatura Beograda za organizaciju izložbe Expo 2027

Srbija i grad Beograd zvanično su u ponedeljak predstavili kandidaturu za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027 sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, na 171. Generalnoj Skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu.

Ministar finansija Siniša Mali na prezentaciji je izjavio da je Srbija učinila sve da stvori neophodne preduslove kako bi realizovala projekat specijalizovane Expo izložbe, piše u saopštenju Beogradskog sajma, a prenosi Beta.

„Tokom dve godine krize izazvane pandemijom korona virusa, bili smo najbrže rastuća ekonomija u Evropi. Srbija vodi balansiranu spoljnu politiku i garantujemo da ćemo obezbediti najveći broj zemalja izlagača iz raznih delova sveta. Mi smo danas tačka susreta između istoka i zapada“, istakao je Mali.

Video uključenjem na prezentaciji govorio je i Novak Đoković, koji je naglasio važnost igre kao univerzalnog jezika koji razumeju svi, kao i značaj igre u najranijem dečjem razvoju, a obratili su se i glumac Miki Manojlović i violinista Stefan Milenković, koji se posebno osvrnuo na svoje iskustvo sa svetske izložbe Expo Dubai 2020.

Predstavljanju su prisustvovali i ministarka kulture Maja Gojković, ministar obrazovanja Branko Ružić, ministar sporta Zoran Gajić, kao i direktorka Beogradskog sajma Danka Selić, navedeno je u saopštenju.

  • Mike

    29.11.2022 #1 Author

    Imamo mi love i za to! Još ćemo da izgradimo i novi sajam pored Nacionalnog stadiona, ako dobijemo organizaciju. Pa taman metroom do stadiona, odgedsš jjao orlovi rasturaju Brazil, pa na Expo. Tada će nam prosek plata, biti 3.000 evra cenim 🤣🤣🤣

    Odgovori

  • TATJANA

    30.11.2022 #2 Author

    Za to bi se našlo novca, ali dobro svakako je to od velikog značaja za nasu zemlju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...