Javni uvid traje do 21. februara

Nastavak razrade područja Slobodne zone Vranje: Razmatra se uređenje privredno-radne zone Bunuševac 4

BiznisInfrastrukturaSrbija

14.2.2024 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Nastavak razrade područja Slobodne zone Vranje: Razmatra se uređenje privredno-radne zone Bunuševac 4 Nastavak razrade područja Slobodne zone Vranje: Razmatra se uređenje privredno-radne zone Bunuševac 4
Na javnom uvidu nalazi se Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije privredno-radne zone Bunuševac 4 u Vranju, čiji je cilj nastavak razrade područja... Nastavak razrade područja Slobodne zone Vranje: Razmatra se uređenje privredno-radne zone Bunuševac 4

Na javnom uvidu nalazi se Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije privredno-radne zone Bunuševac 4 u Vranju, čiji je cilj nastavak razrade područja Slobodne zone Vranje.

Kako je navedeno, to će se postići „kroz preispitivanje postojećih namena, statusa zemljišta, planirane regulacije, saobraćajnog i nivelacionog rešenja, infrastrukture, potreba Grada i izrada takvih rešenja koja će odgovarati specifičnim karakteristikama ovog područja i realnim mogućnostima njegove etapne izgradnje, prenosi eKapija.

Cilj je i stvaranje zakonskog i planskog osnova za prostorno uređenje, racionalnije i efikasnije korišćenje građevinskog zemljišta, obezbeđenje planskih uslova za razvoj i prosperitet predmetnog obuhvata“.

Prostor radne zone, površine 17,86 ha, smešten je u delovima katastarskih opština Bunuševac i Stropsko.
Plansko područje je podeljeno na celinu A (sa tri podceline) – poslovno-proizvodni sadržaji i celinu B – sport i rekreacija. Prva celina namenjena je za objekte iz oblasti prerađivačke industrije malih kapaciteta, zanatske proizvodnje, skladišta, robno-transportnih centara i slično, kao i solarne elektrane, dok je druga namenjena terenu za fudbal.

Na površini pretežne namene zemljišta dozvoljena je izgradnja kompatibilnih namena:

  • zanatstvo i usluge;
  • poslovno-upravljački centar;
  • trgovina;
  • ugostiteljstvo;
  • vrtić u okviru poslovanja;
  • poslovno stanovanje kao povremeno i privremeno;
  • servisni objekti;
  • stanice za snabdevanje gorivom.
    .

Investitor je Grad Vranje, a za urbanistički projekat bilo je zaduženo JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja. Javni uvid traje do 21. februara

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...