Kompanija u 2024. očekuje 1,4 milijarde evra prihoda

Nelt gradi novo skladište u Dobanovcima

InfrastrukturaInvesticijeIzdvajamoPoslovanjeSrbija

24.9.2024 14:53 Autor: Milica Rilak 3

Nelt gradi novo skladište u Dobanovcima Nelt gradi novo skladište u Dobanovcima
Nelt Grupa okupila je danas predstavnike vodećih kompanija u logistici, transportu i trgovini, kao i predstavnike Privredne komore Srbije na konferenciji Nelt Customer Day.... Nelt gradi novo skladište u Dobanovcima

Nelt Grupa okupila je danas predstavnike vodećih kompanija u logistici, transportu i trgovini, kao i predstavnike Privredne komore Srbije na konferenciji Nelt Customer Day.

Tom prilikom Nelt Grupa je najavila izgradnju novog skladišta u Dobanovcima u okviru, kako su saopštili, najvećeg investicionog ciklusa u istoriji kompanije u naredne tri do četiri godine.

Izgradnja novog skladišta će, kako očekuju u Neltu, biti značajna podrška daljem rastu poslovanja, povećanju operativne efikasnosti i podizanju nivoa kvaliteta usluga.

Plan je da izgradimo jedan od tehnološki najnaprednijih sistema skladištenja u regionu, kako bismo pružili bržu, efikasniju i kvalitetniju uslugu našim klijentima u odnosu na druge distributere. Cilj nam je unapređenje logističkih kapaciteta, sa posebnim fokusom na automatizaciju i optimizaciju logističke mreže i naših operacija„, istakao je Darko Lukić u svom prvom javnom obraćanju otkako je preuzeo ulogu generalnog direktora Nelt Grupe.

On je poručio da kompanija nastavlja sa ubrzanim rastom prihoda i ove godine, ali i geografskim širenjem poslovanja.

„Nelt Grupa, koja je prošle godine obeležila 30 godina poslovanja i posluje na 12 tržišta u Evropi i Africi, osnovala je novu kompaniju u Rumuniji – na tom tržištu inicijalno ćemo distribuirati naše brendove, ali – kao i kada je reč o kompaniji Nelt Europe koja pokriva tržišta Slovenije i Hrvatske – otvoreni smo za distribuciju proizvoda ostalih kompanija“, istakao je generalni direktor Nelt Grupe.

Darko Lukić / Foto: Biznis.rs

Kada je reč o prihodima, istakao je da je rast ove godine zabeležen na svim evropskim i afričkim tržištima osim u Mozambiku, čija se ekonomija suočava sa izazovima.

„Ove godine očekujemo nivo prihoda od 1,4 milijarde evra. U skladu sa našom višegodišnjom strategijom razvoja kompanije, beležimo disproporcionalno visok rast u logističkim uslugama i u Neltovim brendovima“, rekao je Lukić učesnicima konferencije Nelt Customer Day.

Fokus ovogodišnjeg skupa bio je na transformaciji celokupnog logističkog sektora, integrisanim lancima snabdevanja i intermodalnom transportu, kroz osnaživanje regionalnih partnerstava, a organizovana je i panel diskusija „Transformacija brodarske industrije u lancu snabdevanja“ u kojoj su učestvovali Ivić Vodopija, generalni direktor za istočnu Evropu kompanije Maersk, Stevica Čarapić, regionalni direktor MSC, i Erich Cossutta, osnivač i predsednik Dragon Maritime Grupe.

Učesnici panela složili su se da su digitalizacija, zelena transformacija i potreba da brodarske kompanije integrišu svoje usluge ključni trendovi kada je reč o budućnosti te branše, jer puki prevoz od jedne do druge luke više nije dovoljan modernim klijentima brodarske industrije – koja je jedna od najstarijih na svetu.

Nelt Customer Day, panel / Foto: Biznis.rs

Glavni govornik na konferenciji bio je Lukasz Musialski, partner i viši konsultant u kompaniji Chaingers, koji je govorio o modernim trendovima u logistici i načinima na koje se kompanije mogu prilagoditi promenama na tržištu.

Evropsko tržište logističkih nekretnina je u stalnoj ekspanziji i godinama beleži značajan rast potražnje za skladišnim i logističkim prostorom. Kako bi odgovorile zahtevima, kompanije iz industrije moraju imati odgovor na potrebe tržišta i klijenata i ići u korak sa trendovima gradeći efikasne i automatizovane skladišne prostore. Neltova investicija u novu logističku infrastrukturu je primer kako se reaguje na rastuće zahteve tržišta“, naveo je Musialski.

U okviru Nelt Customer Day razgovarali su i Goran Popović, direktorom operacija u Bambiju, i Nenad Diković, menadžer sektora ugovorne logistike, a tema je bila integrisana saradnja kompanija Bambi i Nelt, i šta je sve potrebno uraditi da bi takvo partnerstvo bilo uspešno.

Ključna poruka ovogodišnje, treće po redu konferencije je da lanci snabdevanja moraju biti integrisani kako bi bili efikasni i otporni, kroz partnerski pristup svih karika – proizvođača, logističkih i brodarskih kompanija, distributera i retailera, zarad zadovoljstva krajnjeg potrošača.

  • Emilija

    24.9.2024 #1 Author

    Lepo

    Odgovori

  • SHALIMAR

    24.9.2024 #2 Author

    Sire poslovanje da budu jos konkurentniji na trzistu,bravo!

    Odgovori

  • SENSEI

    25.9.2024 #3 Author

    Valjda će to otvoriti i neka nova radna mesta za naše sugrađane

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.