OBAVLJENA PRVA PRODAJA E-AUKCIJOM Javna nadmetanja od 1. septembra isključivo online

Hi-techLifestyleSrbijaU fokusuVesti

20.8.2020 15:29 Autor: Julijana Vincan 1

OBAVLJENA PRVA PRODAJA E-AUKCIJOM Javna nadmetanja od 1. septembra isključivo online OBAVLJENA PRVA PRODAJA E-AUKCIJOM Javna nadmetanja od 1. septembra isključivo online
U Srbiji je obavljena prva javna prodaja putem platforme e-Aukcija, objavilo je Ministarstvo pravde. U pitanju je bila prodaja jednog magacina. Ministarstvo pravde je... OBAVLJENA PRVA PRODAJA E-AUKCIJOM Javna nadmetanja od 1. septembra isključivo online

U Srbiji je obavljena prva javna prodaja putem platforme e-Aukcija, objavilo je Ministarstvo pravde. U pitanju je bila prodaja jednog magacina.

Ministarstvo pravde je na svom sajtu objavilo uputstvo za korišćenje ove aplikacije, koja je puštena u rad 14. avgusta. U njemu su predstavljeni koraci koje zainteresovana fizička ili pravna lica treba da preduzmu.

Uvođenje platforme e-Aukcija, kojoj zainteresovani mogu da pristupe na adresi eaukcija.sud.rs, predviđeno je najnovijim izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Od 1. septembra ona će biti jedini način javne prodaje u izvršnom postupku. Do tada će javni izvršitelji moći da biraju način na koji će sprovoditi javnu prodaju, navodi Ministarstvo pravde.

Pravo da učestvuju u elektronskom nadmetanju imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica uz kvalifikovani elektronski potpis, koji je izdat od strane ovlašćenog sertifikovanog tela u skladu sa propisima.

Svi ponudioci su anonimni, pa tako ni oni, ni javni izvršitelji, neće znati ko se krije iza identifikacionog broja koji im sistem dodeljuje, ukoliko se odluče da učestvuju u javnom nadmetanju.

Računanje i rad za laptopom
Foto: Pexels

Članarina za korišćenje aplikacije iznosi 2.000 dinara. Za taj iznos zainteresovani mogu godinu dana da učestvuju u svim elektronskim javnim nadmetanjima.

Ministarstvo pravde je ukazalo da je za one koji nisu registrovani korisnici, sistem dostupan sa svim relevantim podacima, radi potpune transparentnosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...