završeni testovi, u 88 odsto uzoraka šećer kao dodatak

Od 25 uzoraka meda na domaćem tržištu čak 22 falsifikata

AgrobiznisSrbija

23.9.2023 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Od 25 uzoraka meda na domaćem tržištu čak 22 falsifikata Od 25 uzoraka meda na domaćem tržištu čak 22 falsifikata
Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj akreditovanoj metodi za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove... Od 25 uzoraka meda na domaćem tržištu čak 22 falsifikata

Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj akreditovanoj metodi za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove autentičnosti, piše Politika.

Kako se dalje navodi, u čak 88 odsto uzoraka utvrđeno je da je medu dodavana neka vrsta šećera u različitim procentima.

Kada je reč o novoj metodi za utvrđivanje falsifikata EIM-IRMS, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović rekao je za Biznis.rs da je to inovativna i nepogrešiva laboratorijska metoda za utvrđivanje falsifikata hrane i pića.

U SPOS koji su su petak uveče objavili rezultate, rekli su da su „samosvesni i pošteni proizvođači meda, vina i rakije odmah nakon akreditovanja metode hitno reagovali i osnovali Klaster ‘Ujedinjeni za kvalitet’ koji je otvoren za učlanjivanje svih drugih poštenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...