Sindikat "Zajedno" očekuje predloge uprave o reviziji zarada

Odložen štrajk na aerodromu Nikola Tesla

Srbija

17.5.2024 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Odložen štrajk na aerodromu Nikola Tesla Odložen štrajk na aerodromu Nikola Tesla
Najavljeni štrajk upozorenja radnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ odložen je do daljnjeg, nakon održanog sastanka štrajačkog odbora sa upravom kompanije koncesionara Vinci, saopštili... Odložen štrajk na aerodromu Nikola Tesla

Najavljeni štrajk upozorenja radnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ odložen je do daljnjeg, nakon održanog sastanka štrajačkog odbora sa upravom kompanije koncesionara Vinci, saopštili su iz sindikata „Zajedno“ a preneo Danas.

Na sastanku je, kako su naveli, vođen konstruktivan razgovor na temu zahteva i pristupilo se pregovorima sa poslodavcem o rešavanju problema koji su nastali nakon revizije zarada.

„Shodno tome, najavljeni štrajk upozorenja u petak se neće održati i odlaže se do daljnjeg, a sve u očekivanju da na sledećem sastanku koji će biti održan 23. maja poslodavac izađe sa konkretnim predlozima“, naveli su oni.

Jovan Tanasilović, predsednik sindikata „Zajedno“ u kompaniji Vinci i potpredsednik Asocijacije zaposlenih u avio-saobraćaju, izjavio je u utorak za Bloomberg Adriju da je povod za štrajk to što su im ukinuti bonusi koji su dostizali i više od 40 odsto zarade dok su im osnovne plate povećane za oko osam odsto.

Sastanak uprave kompanije i nezadovoljnih radnika održan je u četvrtak u 14 časova.

Radnici i sindikati su ranije najavili jednočasovni štrajk upozorenja u petak, 17. maja od 12 do 13 časova ukoliko ne dođe do dogovara sa čelnicima kompanije Vinci.

  • SHALIMAR

    19.5.2024 #1 Author

    Odlozen do sezone,pa ce da nastane havarija…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.