Tender otvoren do 22. aprila

Aerodrom Nikola Tesla traži procenu stanja zgrade Muzeja vazduhoplovstva

BiznisSrbija

12.4.2024 10:37 Autor: Milica Rilak 2

Aerodrom Nikola Tesla traži procenu stanja zgrade Muzeja vazduhoplovstva Aerodrom Nikola Tesla traži procenu stanja zgrade Muzeja vazduhoplovstva
Akcionarsko društvo Aerodrom Nikola Tesla objavio je na Portalu javnih nabavki tender za izradu projekta postojećeg stanja objekta Muzeja vazduhoplovstva. Nabavka čija procenjena vrednost... Aerodrom Nikola Tesla traži procenu stanja zgrade Muzeja vazduhoplovstva

Akcionarsko društvo Aerodrom Nikola Tesla objavio je na Portalu javnih nabavki tender za izradu projekta postojećeg stanja objekta Muzeja vazduhoplovstva.

Nabavka čija procenjena vrednost nije navedena sprovodi se u otvorenom postupku, a potencijalni učesnici treba da se prijave do 22. aprila u 12 časova.

U obrazloženju javne nabavke stoji da je Vlada Srbije dala nalog kompaniji Aerodrom Nikola Tesla, koja nije u vlasništvu koncesionara aerodroma već države i građana koji su dobili besplatne akcije, da u narednom periodu preuzme upravljanje Muzejom vazduhoplovstva kako bi se objekat Muzeja renovirao i podigla mu se funkcionalna osposobljenost.

„Objekat muzeja poseduje građevinsku dozvolu. U cilju ishodovanja upotrebne dozvole potrebno je izraditi snimak postojećeg stanja objekta sa instalacijama uz izjavu projektanta“, stoji u dokumentaciji koja prati javnu nabavku.

Podsetimo da je Aerodrom Nikola Tesla u februarz raspisao tender za izradu elaborata procene investicionog ulaganja u Muzej vazduhoplovstva, čija zgrada ima oko 10.500 kvadrata.

Objekat, kako je tada istaknuto, ostaje u istim gabaritima, sa sačuvanim vizuelnim identitetom i arhitektonskim rešenjem.

Izgradnja Muzeja vazduhoplovstva na današnjoj lokaciji počela je u septembru 1975. godine ali je, kako stoji na zvaničnoj prezentaciji te institucije, usled problema finansijske i tehničke prirode potrajala duže od decenije.

Muzej je svečano otvoren 21. maja 1989. godine, a sama zgrada ocenjena je kao moderno i atraktivno arhitektonsko delo.

  • Faith

    14.4.2024 #1 Author

    Prelepa zgrada i simbol aerodroma

    Odgovori

  • NATI

    14.4.2024 #2 Author

    Vreme je da se renovira

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...