potvrđena primena preporučene cena za komercijalne kupce

Održana vanredna sednica skupštine EPS-a

SrbijaU fokusu

27.4.2023 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Održana vanredna sednica skupštine EPS-a Održana vanredna sednica skupštine EPS-a
Vanredna sednica skupštine Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) održana je danas, što je ujedno i prva sednica skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u... Održana vanredna sednica skupštine EPS-a

Vanredna sednica skupštine Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) održana je danas, što je ujedno i prva sednica skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo usvajanjem novog Statuta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Sednici Skupštine je, osim predstavnika osnivača, odnosno države, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao je i predsednik Nadzornog odbora EPS-a Jovan Despotović.

Odlučeno je da bude realizovan zaključak Vlade Srbije kojim je EPS-u preporučena cena električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati od 1. maja.

Đedović je posle sednice istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje dobit, i koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja zemlje.

„U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje“, rekla je ministarka.

Dodala je da će uskoro biti usvajani strateški investicioni projekti u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna, što je u interesu svih građana.

  • gagica

    28.4.2023 #1 Author

    Bilo bi dobro da se to desi. Imamo potencijal.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #2 Author

    Naravno,da imamo svoje…

    Odgovori

  • Vale

    30.4.2023 #3 Author

    Ministarka Djedovicka je posle sednice rekla da treba da bude realizovan zakljucak Republike Srbije po pitanju proizvodnje elektricne energije

    Odgovori

  • LJILJANA95

    4.5.2023 #4 Author

    Pa i trebalo bi da imamo svoje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...