Prethodno dodeljeno državno zemljište od 67.469 kvadrata, a celokupna investicija iznosi 16,6 miliona dinara

Otvaranje turske fabrike Erenli u Leskovcu krajem avgusta ili početkom septembra

BiznisSrbija

13.6.2023 09:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvaranje turske fabrike Erenli u Leskovcu krajem avgusta ili početkom septembra Otvaranje turske fabrike Erenli u Leskovcu krajem avgusta ili početkom septembra
Fabrika Erenli u Leskovcu biće otvorena krajem avgusta ili početkom septembra i imaće 100 zaposlenih, najavio je generalni direktor te turske kompanije Fikret Ajnibal.... Otvaranje turske fabrike Erenli u Leskovcu krajem avgusta ili početkom septembra

Fabrika Erenli u Leskovcu biće otvorena krajem avgusta ili početkom septembra i imaće 100 zaposlenih, najavio je generalni direktor te turske kompanije Fikret Ajnibal.

Ajnibal je dodao da sada na održavanju radi 33 ljudi, da je dosad završeno 95 odsto radova, i da predstoji predavanje dokumentacije za dobijanje preliminarne upotrebne dozvole, prenosi Beta.

Toj turskoj kompaniji država je dodelila 3,78 miliona evra podsticaja za izgradnju pogona za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji, a njeno otvaranje najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u martu prošle godine prilikom obilaska radova.

On je tada obećao da će za tri meseca u toj fabrici biti zaposleno „340 ljudi, u početku“.

Prethodno je Erenliju, bez naknade, u Leskovcu dodeljeno državno zemljište od 67.469 kvadrata, a celokupna investicija iznosi 16,6 miliona dinara.

Ugovorom je predviđeno da 340 radnika bude primljeno do kraja 2025. godine.

 • mile

  14.6.2023 #1 Author

  Lepe vesti …taman da se i tamo smanji nezaposlenost

  Odgovori

 • MARA

  14.6.2023 #2 Author

  Samo da budu uslovi dobri

  Odgovori

 • AJA

  14.6.2023 #3 Author

  Sjajna vest

  Odgovori

 • Goga13

  17.6.2023 #4 Author

  Odlično, samo još da daju povoljne uslove.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...