Dubina smanjena 2019. godine nije u skladu sa FINA standardima

Otvoreni bazen na Tašmajdanu ponovo mora da se rekonstruiše

BiznisInfrastrukturaSrbija

3.8.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Otvoreni bazen na Tašmajdanu ponovo mora da se rekonstruiše Otvoreni bazen na Tašmajdanu ponovo mora da se rekonstruiše
Sportski centar Tašmajdan raspisao je tender za rekonstrukciju otvorenog bazena i bazenske tehnike. Kako je navedeno u javnom pozivu, razlog za sprovođenje nabavke je... Otvoreni bazen na Tašmajdanu ponovo mora da se rekonstruiše

Sportski centar Tašmajdan raspisao je tender za rekonstrukciju otvorenog bazena i bazenske tehnike.

Kako je navedeno u javnom pozivu, razlog za sprovođenje nabavke je što je prilikom poslednje rekonstrukcije otvorenog bazena 2019. godine, smanjena njegova dubina, pa ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima, u skladu sa „FINA“ standardima, prenosi eKapija.

„Zato je potrebno izvršiti nadvišenje postojećeg olimpijskog otvorenog bazena. Pored ovih radova, u sklopu izmena navedene nabavke, izvršiće se i rekonstrukcija bazenske tehnike, što podrazumeva nabavku i ugradnju elektrolizera, čime će se omogućiti sopstvena proizvodnja hlora, rekonstrukciju kompletne sale za filtriranje bazenske vode, zamenu šest filtera za filtriranje bazenske vode, dozirnih pumpi, cevovoda, automatskih ventila, filtracionih pumpi, elektrorazvodnog ormana i drugo“, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Vrednost posla procenjena je na 240 miliona dinara, a tender je otvoren do 16. avgusta.

Podsetimo, rekonstrukcija otvorenog bazena na Tašmajdanu završena je u leto 2020. godine.

Kako su tada saopštili iz SC Tašmajdan, izvedeni su planirani radovi na sanaciji školjke bazena, izradi novog, prohromskog, korita, prelivnih kanala i bazenske rasvete. Zamenjen je deo bazenske tehnike i sistema za preradu vode, uređen je parter, postavljen veći broj tuševa, rekonstruisani su toaleti, sanirane tribine i podtribinski deo. Ceo prostor dodatno je ozelenjen.

Na početku sanacije tadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će biti smanjena dubina bazena, koja neće biti 4,8 metara već dva metra, ali to će, kako je rekao, „i dalje omogućiti da se održavaju sva velika takmičenja, samo što će bazen biti bezbedniji i lakši za čišćenje“.

Inače, prošle godine je završena i rekonstrukcija dečjeg bazena, a napravljen je i mali bazen za bebe.

  • HANA

    3.8.2023 #1 Author

    Rekonstruišu, smanje dubinu bazena nakon čega se bazen ne može koristiti za takmičenja…
    Pa sada ispravljaju grešku novom rekonstrukcijom?

    Odgovori

  • BLIZANAC

    3.8.2023 #2 Author

    Ovakva neodgovornost samo kod nas postoji

    Odgovori

  • Vale

    7.8.2023 #3 Author

    Pa sta reci dalje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...