Startap otvoren za nova ulaganja do kraja decembra

Outpost Chess podigao prvu „anđeosku investiciju“ vrednu 85.000 evra

InvesticijePoslovanjePreduzetnikSrbija

18.9.2023 11:11 Autor: Marko Andrejić 3

Outpost Chess podigao prvu „anđeosku investiciju“ vrednu 85.000 evra Outpost Chess podigao prvu „anđeosku investiciju“ vrednu 85.000 evra
Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu „anđeosku investiciju“ u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja... Outpost Chess podigao prvu „anđeosku investiciju“ vrednu 85.000 evra

Outpost Chess je potpisao ugovor za prvu „anđeosku investiciju“ u visini od 85.000 evra i očekuje da će kompletirati celu pre-seed rundu do kraja ove godine. Ono što je posebna pogodnost za investitore u ovaj startap je činjenica da će Katapult akcelerator, čiji je Outpost Chess član, duplirati iznos investicije.

„Dobili smo šansu da predstavimo svoju ideju angel grupi Inicijative Digitalna Srbija (DSI) iz Srbije. Našim ‘pitchom’ uverili smo ljude iz sveta biznisa da nam se pridruže u ovoj ranoj fazi i uzlete sa nama u dalje globalno širenje. Vrlo brzo se investiciji pridružio i najbolji šahista fudbaler na svetu, Dejan Joveljić“, kaže za Biznis.rs Lena Miladinović, generalna direktorka (CEO) Outposta, mlada šahistkinja koja je danas i šahovski trener, sudija i od skoro organizator šahovskih turnira.

Ona dodaje da fundraising fazi još uvek nije došao kraj i da su do decembra otvoreni za investicije, dok sa druge strane punom parom rade na ostvarenju svoje ideje.

Podsetimo, Outpost je u junu ove godine pobedio u finalu projekta Startup Shower koji organizuje Business Intelligence Institute i dobio bespovratnu finansijsku podršku u bruto iznosu od milion dinara. Ovaj projekat takođe pruža i podršku kroz poslovno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Republici Srbiji.

Inače, Outpost Chess omogućava digitalizaciju najpopularnijeg tradicionalnog sporta na svetu – šaha. Platforma pruža priliku svim šahovskim korisnicima (igrači, klubovi, organizatori, sudije, treneri, strimeri) da se samostalno prezentuju na šahovskim profilima, omogućavajući im povezivanje sa drugim šahovskim korisnicima, olakšano angažovanje na bilo kojem šahovskom događaju (turnir, klub, trening) i transparentan i siguran način razmene novčanih transakcija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...