poziv svim penzionerima da se prijave

Penzionerske kartice na šalterima Pošte Srbije

BiznisSrbija

8.8.2023 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Penzionerske kartice na šalterima Pošte Srbije Penzionerske kartice na šalterima Pošte Srbije
Pošta Srbije i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje predstavili su u utorak novu uslugu – prijavu za penzionerske kartice na šalterima Pošte i... Penzionerske kartice na šalterima Pošte Srbije

Pošta Srbije i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje predstavili su u utorak novu uslugu – prijavu za penzionerske kartice na šalterima Pošte i pozvali sve penzionere da se prijave.

„Od danas smo bogatiji za 1.500 poslovnica pošte na kojima će penzioneri moći da se prijave besplatno za penzionerske kartice“, rekao je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, navodi se u saopštenju.

On je rekao da će ta usluga olakšati život penzionerima i naglasio da je bolji život penzionera nacionalni interes. Uslugu penzionerskih kartica već koristi 660.000 penzionera.

Podsetio je da je najavljeno povećanje penzija u oktobru ove godine od 5,5 odsto i na obećanje da će prosečna penzija u Srbiji iznositi 450 evra u 2025. godini.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da očekuje da će, uz pomoć ove nove usluge, oko 95 odsto penzionera koristiti penzionerske kartice.

„Edukovaćemo zaposlene u Pošti da svakom penzioneru ponude tu uslugu koja ih ništa ne košta, ne zahteva veliku proceduru i mnogo vremena, a od nje će penzioneri imati veliku korist“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da je Pošta Srbije državna institucija u koju penzioneri imaju najviše poverenja i da je zbog toga logično da ona pruža ovakvu uslugu.

„Radi se na unapređenju položaja penzionera koji dobijaju sve veće pogodnosti iz godine u godinu, što govori da smo kao društvo postali zreliji jer više cenimo sve ono što su uradili za vreme svog radnog veka i na neki način im se odužujemo“, rekao je Đorđević.

  • ELLA

    8.8.2023 #1 Author

    Odlicna vest Ali treba misliti malo I na mladju populaciju

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.8.2023 #2 Author

    Zasluzili su da imaju sve pogodnosti i olaksice!

    Odgovori

  • gagica

    13.8.2023 #3 Author

    Mislim da ipak treba vise podrzati mladje generacije posto ce retko ko koristiti penziju sobzirom na godine u kojima ce ljudi ici u penziju

    Odgovori

  • PIKSI

    13.8.2023 #4 Author

    Lepa vest za nase penzionere

    Odgovori

  • HEPO

    17.1.2024 #5 Author

    Brojne pogodnosti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...