nastavak saradnje na podršci razvoju porodičnih kompanija

PKS i Ministarstvo privrede o novim projektima podrške razvoju srpske privrede

PoslovanjeSrbija

12.1.2024 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PKS i Ministarstvo privrede o novim projektima podrške razvoju srpske privrede PKS i Ministarstvo privrede o novim projektima podrške razvoju srpske privrede
Privredna komora Srbije (PКS) i Ministarstvo privrede dogovorili su u petak nastavak saradnje na podršci razvoju porodičnih kompanija, primeni principa cirkularne ekonomije u kompanijama,... PKS i Ministarstvo privrede o novim projektima podrške razvoju srpske privrede

Privredna komora Srbije (PКS) i Ministarstvo privrede dogovorili su u petak nastavak saradnje na podršci razvoju porodičnih kompanija, primeni principa cirkularne ekonomije u kompanijama, snažnijoj digitalizaciji domaćih preduzeća, internacionalizaciji i promociji njihovog poslovanja u 2024. godini.

Na sastanku predsednika PKS Marka Čadeža i ministra privrede Srbije Slobodana Cvetkovića dogovorena je i saradnja PКS i Ministarstva na programu stručnog usavršavanja iz oblasti korporativnog upravljanja, a u vezi sa Zakonom o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije, čija primena počinje u septembru ove godine, navedeno je u saopštenju.

Čadež je istakao da će u fokusu PКS i Ministarstva u narednom periodu biti projekti digitalizacije preduzeća koje omogućava Centar za digitalnu transformaciju (CDT) PКS, a kroz nove tehnološke inovacije namenjene kompanijama kako bi postale konkurentne na međunarodnom tržištu.

„Razgovarali smo i o podršci porodičnim preduzećima u Srbiji imajući u vidu da dolazi do smene generacija u njima i kako da im proces korporativizacije učinimo dostupnijim i omogućimo im određene zakonske olakšice“, rekao je Čadež.

Cvetković je istakao da je Privredna komora Srbije jedna od ključnih institucija za sprovođenje privredne politike Vlade Srbije.

„Razgovarali smo o nastavku uspešne saradnje u oblasti digitalizacije i na koji način možemo da podržimo privredne subjekte u usvajanju novih znanja da postanu deo digitalnog sveta“, kazao je on.

Dodao je da su percipirali izazove privrede Srbije, tražeći dodatne mogućnosti i kako bi privrednicima mogli da pomognu u tranzicionom periodu, u pogledu digitalizacije, kao i izazova vezanih za globalne promene i nova tržišta.

Na sastanku je bilo reči i o promociji programa podsticanja razvoja preduzetništva, učešću u Programu jedinstvenog tržišta Evropske unije i mogućnostima koje mogu da ostvare srpski privrednici preko Evropske mreže preduzetništva.

  • AJA

    12.1.2024 #1 Author

    Sasvim su u redu novi projekti podrske razvoja srpske privrede.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...