upotreba veštačke inteligencije u biznisu

PKS sa kompanijom Microsoft radi na uvođenju dva AI digitalna servisa

Hi-techLifestyleSrbijaSvet

10.5.2024 17:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

PKS sa kompanijom Microsoft radi na uvođenju dva AI digitalna servisa PKS sa kompanijom Microsoft radi na uvođenju dva AI digitalna servisa
Privredna komora Srbije (PKS) i njen Centar za digitalnu transformaciju, u saradnji sa strateškim partnerom kompanijom Microsoft radi na uvođenju dva digitalna servisa zasnovana... PKS sa kompanijom Microsoft radi na uvođenju dva AI digitalna servisa

Privredna komora Srbije (PKS) i njen Centar za digitalnu transformaciju, u saradnji sa strateškim partnerom kompanijom Microsoft radi na uvođenju dva digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji, najavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

U primeni će biti digitalni agent za pripremu sastanaka „Meeting Prep AI“ i digitalni asistent zadužen za analizu ključnih elemenata u poslovanju „Data Dialogue AI“, navodi se na sajtu PKS.

Digitalni agent, kako je Čadež objasnio na Adrija medija samitu, olakšaće celu pripremu sastanaka i pribaviće sve važne informacije „od osobe sa kojom se sastajete do mogućnosti saradnje i partnerstva sa datom kompanijom ili institucijom“.

„Data Dialogue AI“, dodao je on, omogućiće da se opsežni podaci čitaju na jednostavan način, razgovarajući sa digitalnim asistentom i tako se stiče uvid i analiza svih elemenata važnih u poslovanju.

„To su alati na kojima radimo i koji su napravljeni da kompanijama olakšaju svakodnevno poslovanje i učine ih produktivnijim i efikasnijim“, istakao je predsednik PKS.

Čadež je sa predstavnicima Microsofta učestvovao na panelu o mogućnostima upotrebe veštačke inteligencije u biznisu i istakao da su razgovarali o tome kako koristiti najnovije tehnologije, spuštajući ih na nivo svakodnevne upotrebe u kompanijama.

„To je upravo i osnovni zadatak PKS, da kroz naš Centar za digitalnu transformaciju i kroz Inovation hub lansiramo alate koji omogućavaju poslovnim ljudima da koriste veštačku inteligenciju i najnovije tehnologije za svakodnevni posao“, rekao je Čadež.

Podsetio je da je PКS lansirala dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenciju – „Bizchat“ i „Inovers“ platformu.

Čadež se na samitu u Savurdriji sastao sa predstavnicima Energo grupe, investicionog fonda „Fil Rouge Capital“ koji planira širenje u Srbiji i menadžmentom kompanija „Stealth Legal AI Startup“ koja posluje u okviru Silikonske doline i BASF, saopštila je PKS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.