Rok za završetak radova 450 dana

Počela izgradnja podvožnjaka ispod pruge na Novom Beogradu

BiznisInfrastrukturaSrbija

14.5.2024 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počela izgradnja podvožnjaka ispod pruge na Novom Beogradu Počela izgradnja podvožnjaka ispod pruge na Novom Beogradu
Na raskrsnici Bulevara heroja sa Košara i Crvene Armije u Beogradu počela je izgradnja podvožnjaka ispod pruge kojom saobraća voz „Soko“, saopštio je gradski... Počela izgradnja podvožnjaka ispod pruge na Novom Beogradu

Na raskrsnici Bulevara heroja sa Košara i Crvene Armije u Beogradu počela je izgradnja podvožnjaka ispod pruge kojom saobraća voz „Soko“, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.

Izgradnjom podvožnjaka biće spojena dva bulevara, a vrednost radova je 980 miliona dinara.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na izgradnji podvožnjaka i podsetio da su prvi tenderi za ovaj projekat raspisani još 2015. godine, ali da je „uvek dolazilo do obaranja“.

Šapić je podsetio da je u decembru bio na ovoj lokaciji, kao i da je tada izrazio nadu da neće biti novih komplikacija i da će konačno biti odabran izvođač radova.

„Rok za završetak je 450 dana. U pitanju je veoma kompleksan posao jer radovi moraju da se završe bez ugrožavanja saobraćaja na pruzi. Da su radovi obavljeni pre nekoliko godina, ovaj deo je mogao jednostavno da se ‘iseče’, ali sada je posao mnogo kompleksniji i zahtevniji„, istakao je Šapić.

Prema njegovim rečima, očekuje se da će po okončanju radova dva spojena bulevara preuzeti značajan deo saobraćaja iz ulica Omladinskih brigada i Tošin bunar koje su, uz Ulicu Jurija Gagarina, najprometnije novobeogradske saobraćajnice.

„Zanimljivo je da će ovo biti prvi bulevar, koji doduše nosi različita imena u svojim delovima, koji će ‘spojiti’ Savu i Dunav“, dodao je Šapić i podsetio da su trenutno u roku radovi na širenju Vojvođanske ulice, kojom se izlazi na auto-put „Miloš Veliki“.

  • LULELUKA

    15.5.2024 #1 Author

    Zanimljivo, nek im je sa srecom i sto pre da ga zavrse!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.