Neradni dani za zaposlene od 14. do 17. aprila

Počinju uskršnji praznici: Kakvo je radno vreme tržnih centara, pijaca i pošte?

Srbija

13.4.2023 09:39 Autor: Milica Rilak 7

Počinju uskršnji praznici: Kakvo je radno vreme tržnih centara, pijaca i pošte? Počinju uskršnji praznici: Kakvo je radno vreme tržnih centara, pijaca i pošte?
Ove godine nije se „namestilo“ za spajanje uskršnjih i prvomajskih praznika, ali su naredna četiri dana neradna za većinu zaposlenih. Kao i svake godine... Počinju uskršnji praznici: Kakvo je radno vreme tržnih centara, pijaca i pošte?

Ove godine nije se „namestilo“ za spajanje uskršnjih i prvomajskih praznika, ali su naredna četiri dana neradna za većinu zaposlenih. Kao i svake godine u ovo vreme, trgovinski lanci, pijace, apoteke i pošte ipak rade tokom praznika, i to skraćeno u petak, 14. aprila, dok su subota 15. i ponedeljak 17. april uglavnom „uobičajeni“ radni dani. Jedini pravi „neradni“ dan je sam Uskrs – nedelja, 16. april – ali i tokom toga dana otvorene su pojedine apoteke, pošte i benzinske stanice, dok se u Beogradu tokom praznika neće naplaćivati parking u zoniranim delovima grada.

Trgovinski lanci Lidl, Maxi, Shop and go, Idea, Roda, Mercator, Aman u petak, 14. aprila rade skraćeno, do 18 časova, dok je subota redovan radni dan. Nedelja je neradna, a od ponedeljka se vraćaju na uobičajeno radno vreme, objavio je N1.

Izuzetak je Univerexport koji u petak i subotu ima redovno radno vreme za sve maloprodajne objekte i svoju online prodavnicu, u nedelju je neradni dan, osim za prodavnicu u Subotici.

Foto: Pixabay.com

Tržni centri radiće 14. aprila do 18h. U subotu će biti redovno radno vreme, a u nedelju je neradni dan, osim pojedinih bioskopa u tržnim centrima. Od ponedeljka rade redovno.

Kada je reč o beogradskim pijacama, one će u petak, subotu i ponedeljak 14., 15. i 17. aprila, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, u nedelju 16. aprila, osim sledećih pijaca: „Zemun“, „Banovo brdo“, Bele vode“ i „Dušanovac“, koje će raditi u periodu od 06 do 14 časova, saopštile su „Beogradske pijace“

krompir
Foto: Unsplash.com

Pijaca „OTC“- Novi Beograd, popularni Buvljak, radiće u petak i subotu 14. i 15. aprila po uobičajenom radnom vremenu od 08 do 16 časova, dok će na Uskrs, 16. aprila i u ponedeljak 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Parking će na pijaci „Zemun“, na Uskrs, u nedelju 16. aprila, raditi non-stop, dok će parking na pijaci „Dušanovac“ raditi od 07 do 15 časova.

Što se tiče beogradskog Parking servisa, iz tog javnog preduzeća saopšteno je da tokom uskršnjih praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada i to od petka, 14. aprila, do ponedeljka, 17. aprila 2023. godine.

U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31 i Mileševska br. 51 i Bulevaru Milutina Milankovića br. 134g.

Foto: Pixabay.com

„Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećeg praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Naplata i kontrola parkiranja počinje posle uskršnjeg praznika od utorka, 18. aprila“, najavili su iz beogradskog Parking servisa.

Tokom praznika dežuraće i ukupno 82 pošte.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće neizmenjeno – non-stop, saopštila je Pošta Srbije.

U petak i subotu 14-15. aprila i ponedeljak 17. aprila, radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u Univerexport-ovim objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Somboru i Zrenjaninu. Dežuraće i druge pošte u svim većim gradovima i turističkim centrima.

U nedelju 16. aprila, radiće beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Dežurne apoteke u Beogradu radiće non-stop, a to su apoteke „Sveti Sava“ u Nemanjinoj 2, „Prvi maj“ u Kralja Milana 9, „Bogdan Vujošević“ u Bulevaru maršala Tolbuhina 30, „Zemun“ u Glavnoj 34 i „Gornji grad“ u Dr Đorđa Kovačevića 27 u Lazarevcu.

  • DASHA

    14.4.2023 #1 Author

    Uglavnom kao i ranijih godina. Svakako je dobro znati.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.4.2023 #2 Author

    Nista se nije promenilo od prethodnih godina

    Odgovori

  • MAJA

    15.4.2023 #3 Author

    Dobro je znati

    Odgovori

  • KIMCHI

    16.4.2023 #4 Author

    Najbitnije je da radnici budu placeni duplom dnevnicom

    Odgovori

  • MAJA

    16.4.2023 #5 Author

    Dobro je znati, ali i ti ljudi treba da hudu s porodicama za praznik

    Odgovori

  • BOBICA

    3.5.2023 #7 Author

    I oni bi trebali da budu sa svojim porodicama za tako veliki praznik

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...