Konkurs Smart Kolektiva za preduzeća koja doprinose pozitivnim promenama

Podrška od 50.000 evra za održive biznise

BiznisEkologijaInvesticijePreduzetnikSrbijaU fokusu

4.4.2022 11:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Podrška od 50.000 evra za održive biznise Podrška od 50.000 evra za održive biznise
Organizacija Smart Kolektiv iz Beograda raspisala je poziv za preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama da se prijave za učešće... Podrška od 50.000 evra za održive biznise

Organizacija Smart Kolektiv iz Beograda raspisala je poziv za preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama da se prijave za učešće na Programu za održive biznise i dobiju pristup stručnoj podršci i investiciji do 50.000 evra.

Program za održive biznise je deo Smart Impakt Fonda – Fonda za razvoj održive ekonomije i namenjen je razvoju preduzeća sa jakim društvenim i ekološkim uticajem u Srbiji i njihovoj pripremi za impakt investicije.

Učesnici programa će zajedno sa timom iskusnih biznis mentora, preduzetnika i investitora tokom pet meseci programa raditi na strategiji biznis razvoja i pripremi za impakt investicije u zemlji i inostranstvu.

Preduzeća sa najvećim potencijalom za dalji razvoj poslovanja i pozitivnog uticaja na zajednice imaće priliku da apliciraju za inovativan finansijski instrument – beskamatnu pozajmicu u vrednosti do
50.000 evra.

Program je namenjen mikro i malim preduzećima, zadrugama i organizacijama iz Srbije, koja posluju najmanje dve godine, već ostvaruju prihode na tržištu i žele da razviju strategije daljeg rasta i finansiranja svog poslovanja.

Više informacija o programu i prijave za učešće u programu su otvorene do 17. aprila 2022. godine na vebsajtu Smart Kolektiva.

„Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo i sprovodi Smart Kolektiv, pionirska organizacija u oblasti socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja, sa preko 15 godina iskustva u podržavanju pojedinaca, organizacija i preduzeća koja doprinose održivom razvoju društva“, navodi se u saopštenju.

Program za održive biznise deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond – Fond za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem.

Program će do 2024. godine  investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.

Program za održive biznise se sprovodi zahvaljujući podršci: EFSE Entrepreneurship Academy – EFSE Preduzetničke akademije, Fondacije za otvoreno društvo i Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.
 
Smart Impakt Fond je 2020. godine pokrenuo Smart Kolektiv uz podršku EVPA – Evropske Asocijacije za preduzetničku filantropiju i Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji je bio finansiran od strane USAID-a, a koji je sprovela Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.

 • NATI29

  4.4.2022 #1 Author

  Sto vise treba ulagati u pocetnike

  Odgovori

 • SNEZANA

  4.4.2022 #2 Author

  Bravo,treba podrzati I podrzati mala preduzeca,od njih sve krece.

  Odgovori

 • STEFAN

  4.4.2022 #3 Author

  Bas lepo to ce im sigurno znaciti

  Odgovori

 • Anonimni

  4.4.2022 #4 Author

  Strucna i finansijska pomoc je najbitnija da imaju preduzeca…

  Odgovori

 • Anna

  5.4.2022 #5 Author

  Nadam se da će biti veliko interesovanje. Ovakvi projekti zaslužuju podršku.

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  5.4.2022 #6 Author

  treba uvek potržati nove ideje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...