Čeka se licenca Narodne banke Srbije

Pošta Srbije najavila uslugu e-Novčanik za plaćanje računa

Srbija

4.8.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pošta Srbije najavila uslugu e-Novčanik za plaćanje računa Pošta Srbije najavila uslugu e-Novčanik za plaćanje računa
Pošta Srbije spremna je za pružanje usluge e-Novčanika, a čeka se još samo licenca Narodne banke Srbije, izjavio je v.d. direktora tog javnog preduzeća... Pošta Srbije najavila uslugu e-Novčanik za plaćanje računa

Pošta Srbije spremna je za pružanje usluge e-Novčanika, a čeka se još samo licenca Narodne banke Srbije, izjavio je v.d. direktora tog javnog preduzeća Zoran Đorđević.

Đorđević je prilikom zaključivanja memoranduma o saradnji za projekat izgradnje poslovno-tehnološkog objekta za potrebe Pošte u Batajnici izjavio da je nova usluga prvenstveno namenjena najstarijima, ali i da će omogućiti plaćanje računa iz inostranstva za srpske državljane, objavio je Telegraf.

„Pošta Srbije jedina ima ovaj projekat i jedinstveni smo u tome. Prisutni smo na 1.543 lokacije, odnosno u svakom mestu u Srbiji. Plaćanje će se vršiti tako što sve što stigne u sanduče, pretvaraće se automatski u priznanicu, a putem poruke ćete dobiti obaveštenje da ste dobili uplatnicu i pitanje da li želite da izvršite uplatu“, objasnio je Đorđević.

Naveo je da je usluga bezbedna, te da je novac na sigurnom, jer samo oni kanali koji su sertifikovani u Pošti Srbije mogu da pružaju ovu uslugu.

„Postoji mogućnost da u naredna 24 sata vratite novac na račun ukoliko se predomislite. Samo sa onima koji su sklopili ugovor sa Poštom Srbije moći će da se izvrši uplata. Prvenstveno se misli na državne kompanije, a svi ostali moraju da daju garanciju da će taj novac biti dostupan 24 sata ukoliko se neko predomisli ili greškom uplati“, istakao je Đorđević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...