Održana konferencija “Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika”

Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore kineske regije Guandong

PreduzetnikSrbijaSvet

15.4.2024 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore kineske regije Guandong Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore kineske regije Guandong
Konferencija „Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika“, u organizaciji poslovnog kluba „Stena“ održana je u Beogradu. Tom prilikom, potpisan je Sporazum o... Potpisan sporazum o saradnji srpskih privrednika i privredne komore kineske regije Guandong

Konferencija „Partnerstvo za budućnost: Susret srpskih i kineskih privrednika“, u organizaciji poslovnog kluba „Stena“ održana je u Beogradu.

Tom prilikom, potpisan je Sporazum o saradnji sa kineskom privrednom komorom regije Guandong, koji su potpisali predsednik poslovnog kluba „Stena“ Aleksandar Bursać i predsednica Kantonalne privredne komore regije Guandong za Srbiju.

Tokom konferencije, srpski i kineski preduzetnici prezentovali su nove infrastrukturne projekte, kao i planove iz oblasti energetike, vredne više stotina miliona evra.

Konferencija je održana u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije i Asocijacijom kineskih privrednika, sa ciljem kontinuiranog jačanja tradicionalnog prijateljstva Kine i Srbije, te promovisanja poslovnih prilika i podsticanja bilateralne saradnje, piše Euronews Srbija.

Predsednik i osnivač Biznis kluba “Stena“ Aleksandar Bursać rekao je na otvaranju konferencije da je ona rezultat posvećenosti na jačanju ekonomskih veza Srbije i Kine.

Ambasador Kube u Beogradu Lejd Ernest Rodrigez Hernandez (Leyde Ernesto Rodriguez Hernandez) naveo je da Kuba ima dobre trgovinske veze sa Kinom i Srbijom, i podsetio da se ove godine na Kubi održava međunarodni sajam trgovine.

Predsednik izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije Andreja Brkić rekao je da je Srbija aktivno radila kako bi privukla strane investitore i dodao da je u tim procesima svoj doprinos imala i Unija poslodavaca Srbije.

Predstavio je podatke vezane za saradnju Kine i Srbije, podsetivši da je spoljnotrgovinska razmena dve zemlje iznosila 6,09 milijardi dolara.

Naveo je da izvoz prehrambrenih proizvoda u Kinu predstavlja izvoznu šansu za Srbiju.

Predstavnici kineskih kompanija predstavili su svoje firme i buduće projekte koje će sprovesti u Srbiji.

Predstavljani su i projekti i mogućnosti investiranja u Srbiju, poput projekta kule Tempo tower, Anđelković Parcele u Novom Sadu, Vinarije Probus, kompleksa East Gate, Satellite Resorts i ISTEP industrijske zone u Sremskoj Mitrovici.

  • oblak67

    15.4.2024 #1 Author

    lepa vest

    Odgovori

  • Emilija

    15.4.2024 #2 Author

    Lepo

    Odgovori

  • AJA

    15.4.2024 #3 Author

    Bravo, to je dobro za obe strane.

    Odgovori

  • tamara71

    16.4.2024 #4 Author

    „sa ciljem kontinuiranog jačanja tradicionalnog prijateljstva Kine i Srbije, te promovisanja poslovnih prilika i podsticanja bilateralne saradnje“
    Mozba bi bilo korisnije da nam pokazu detalje tog ugovora pa da sami zakljucimo koji je cilj?

    Odgovori

  • STEPA

    17.4.2024 #6 Author

    Sa Kinezima uvek smo dobro sarađivali

    Odgovori

  • Lelica

    21.4.2024 #7 Author

    Sa Kinom imamo odlicnu saradnju

    Odgovori

  • LEA

    21.4.2024 #8 Author

    Bravo za Kinu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...