Sporazumom obuhvaćeno 10.412 srpskih i 8.930 kineskih proizvoda

Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije

Srbija

17.10.2023 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije
U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga, u utorak su u Pekingu potpisana četiri dokumenta, od kojih je najvažniji Sporazum... Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga, u utorak su u Pekingu potpisana četiri dokumenta, od kojih je najvažniji Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine, koji će obuhvatiti 10.412 srpskih i 8.930 kineskih proizvoda, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje potpisali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar trgovine Kine Vang Ventao.

Takođe, potpisani su i Memorandum o razmeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike, Memorandum o zajedničkom unapređenju industrijske i investicione saradnje Srbije i Kine, kao i srednjoročni akcioni plan o zajedničkoj izgradnji inicijative „Pojas i put“ između kineske i Vlade Srbije.

Memorandum o razmeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali i predsedavajući Nacionalnoj komisiji za reformu i razvoj Dženg Šanđie.

Sastanku predsednika Srbije i Kine i potpisivanju ovih dokumenata, pored Siniše Malog i Tomislava Momirovića, prisustvovali su i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, potpredsednica vlade i ministarka kulture Maja Gojković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović.

  • ELLA

    17.10.2023 #1 Author

    Nadajmo ce da ce zaradu ostvariti I nasi privrednici

    Odgovori

  • SHALIMAR

    17.10.2023 #2 Author

    Nista nama bez Kine…

    Odgovori

  • SENSEI

    18.10.2023 #3 Author

    Treba svakako sa svim zemljama praviti sporazume

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...