vrednost investicije oko 768 miliona dinara

Potpisan ugovor za izgradnju 16 „Zelenih stanica“ na auto-putevima Srbije

InfrastrukturaSrbija

13.3.2024 15:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Potpisan ugovor za izgradnju 16 „Zelenih stanica“ na auto-putevima Srbije Potpisan ugovor za izgradnju 16 „Zelenih stanica“ na auto-putevima Srbije
Ugovor o finansiranju izgradnje „Zelenih stanica“ u Srbiji potpisali su danas JP Putevi Srbije i kompanije Elcom Bgd d.o.o. i Itech Corp d.o.o. Ove... Potpisan ugovor za izgradnju 16 „Zelenih stanica“ na auto-putevima Srbije

Ugovor o finansiranju izgradnje „Zelenih stanica“ u Srbiji potpisali su danas JP Putevi Srbije i kompanije Elcom Bgd d.o.o. i Itech Corp d.o.o.

Ove dve kompanije biće finansijeri gradnje 16 zelenih stanica na domaćim auto-putevima, objavljeno je na sajtu JP Putevi Srbije.

Finansiranje izgradnje „Zelenih stanica“ podrazumeva izgradnju objekata sa elektropunjačima za električna vozila i pratećih sadržaja puta na postojećim odmorištima i parkiralištima na državnim putevima prvog A reda u Srbiji.

„Finansijer je u obavezi da na ukupno 16 lokacija instalira minimum pet elektropunjača po lokaciji, izgradi objekte do 100 m2 sa pratećim sadržajima koji su neophodni korisnicima auto-puteva, kao što su restorani, servisi, prodavnice i dr“, navodi se u saopštenju.

Procenjena vrednost investicije koja je navedena u javnom pozivu je oko 768 miliona dinara.

Ranije je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, izjavio da su se na tender za gradnju 16 „zelenih stanica“ na auto-putevima u Srbiji javile četiri kompanije.

Moguće je najmanje postaviti 80, a najviše do 320 punjača za električne automobile, sa najmanje dva prikljčka za punjenje na svakom punjaču i sa minimalnom snagom 150 kW, rekao je ranije Vesić.

  • AJA

    13.3.2024 #1 Author

    Misljenja sam da je ovaj ugovor dobar za sve nas.

    Odgovori

  • MAJA

    15.3.2024 #2 Author

    Kako će se to sve odvijati, ostaje da vidimo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...