Pomoćnik ministra poljoprivrede sa stočarima

Potreban sistemski pristup iznalaženju rešenja za probleme u stočarskoj i klaničnoj industriji

BiznisSrbija

6.9.2024 16:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Potreban sistemski pristup iznalaženju rešenja za probleme u stočarskoj i klaničnoj industriji Potreban sistemski pristup iznalaženju rešenja za probleme u stočarskoj i klaničnoj industriji
Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Nenad Katanić dogovorio se danas s predstavnicima Udruženja odgajivača svinja Srbije i predstavnicima klanica i preduzeća za proizvodnju i distribuciju... Potreban sistemski pristup iznalaženju rešenja za probleme u stočarskoj i klaničnoj industriji

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Nenad Katanić dogovorio se danas s predstavnicima Udruženja odgajivača svinja Srbije i predstavnicima klanica i preduzeća za proizvodnju i distribuciju mesa da se formira „operativna radna grupa“.

Cilj je da se „sistemski pristupi iznalaženju najboljih rešenja za probleme u stočarskoj i klaničoj industriji“, saopštilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Katanić je rekao da je cilj države da pomogne stočarima „što već i čini, pre svega kroz razne afirmativne mere podrške, ali da je istovremeno zadatak i da se sačuva domaća klanična industrija“.

Odgajivači i otkupljivači saglasili su se da se Ministarstvo poljoprivrede založilo i pomoglo da se reše neki problemi, ali je zbog složenosti stanja u toj grani poljoprivrede potrebna dugoročna strategija.

  • KIMCHI

    7.9.2024 #1 Author

    Mrtvo slovo na papiru

    Odgovori

  • SHALIMAR

    7.9.2024 #2 Author

    Potrebno je mnogo toga,prvo strucni kadar koji ce pomoci ljudima u ovoj bransi…

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.9.2024 #3 Author

    Rešenje postoji…

    Odgovori

  • Lelica

    8.9.2024 #4 Author

    Uvek neki problemi

    Odgovori

  • Faith

    8.9.2024 #5 Author

    Moramo poraditi na tome, imamo bas dobtre uslove za stocarstvo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.