Domaća avio-kompanija od 2013. do danas prevezla više od 30 miliona putnika

Predstavljen novi avion Air Serbia koji nosi boje i oznake EXPO 2027

BiznisSrbijaTurizam

7.10.2024 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Predstavljen novi avion Air Serbia koji nosi boje i oznake EXPO 2027 Predstavljen novi avion Air Serbia koji nosi boje i oznake EXPO 2027
Na aerodromu „Nikola Teslaˮ predstavljen je avion Airbus A330-200, koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe EXPO 2027. Ministar finansija Siniša Mali je najavio... Predstavljen novi avion Air Serbia koji nosi boje i oznake EXPO 2027

Na aerodromu „Nikola Teslaˮ predstavljen je avion Airbus A330-200, koji nosi boje i oznake specijalizovane izložbe EXPO 2027.

Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će novi avion leteti i u Kinu i na zapad.

“To je širokotrupni avion, koji ima 262 sedišta i koji će nam koristiti za letove, kako do Njujorka i Čikaga, tako i do Tidžuana i Gvanžoa u Kini”, objasnio je Mali dodajući da je Air Serbia najbrže rastuća avio kompanija u regionu i da će do kraja godine dobiti još tri nova aviona, tako da će u njenoj floti biti 29 aviona.

On je ukazao da je Air Serbia od 2013. godine, kada se krenulo u njenu reorganizaciju, prevezla više od 30 miliona putnika, a da je samo ove godine, do kraja avgusta, prevezla tri miliona putnika, prenosi Ekapija.

“Po nekim mišljenjima, postoje tri simbola suverenosti jedne zemlje, a to su himna, zastava i jaka nacionalna aviokompanija. Srbija danas ima sve to”, istakao je Mali.

On je napomenuo da je Air Serbia počela da leti do Gvandžoa u Kini pre samo nekoliko dana, a da će do kraja godine uvesti liniju i do Šangaja.

“Na EXPO 2027. očekujemo više od tri miliona posetilaca i da predstavimo našu zemlju na pravi način”, naglasio je on.

Direktor kompanije Air Serbia Jirži Marek (Jiri Marek) izjavio je da je, u susret predstojećem EXPO 2027, ta kompanije želela da da doprinos promociji tog važnog događaja i da je zato odlučila da njen treći širokotrupni avion dobije vizualni identitet te izložbe.

  • meli77

    7.10.2024 #1 Author

    Lepo je što Air Srbija stalno napreduje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.