dobitnice državne pomoći najviše posluju u sektoru usluga

Preduzetnice u Srbiji ove godine imaju podršku države od 800 miliona dinara

PreduzetnikSrbija

30.8.2023 14:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Preduzetnice u Srbiji ove godine imaju podršku države od 800 miliona dinara Preduzetnice u Srbiji ove godine imaju podršku države od 800 miliona dinara
U Srbiji je ove godine za podršku i razvoj ženskom preduzetništvu obezbeđeno 600 miliona dinara iz republičkog budžeta i još 200 miliona dinara koje... Preduzetnice u Srbiji ove godine imaju podršku države od 800 miliona dinara

U Srbiji je ove godine za podršku i razvoj ženskom preduzetništvu obezbeđeno 600 miliona dinara iz republičkog budžeta i još 200 miliona dinara koje daje Pokrajinska Vlada, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) u okviru Dana otvorenih vrata sa preduzetnicama.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović najavila je okupljenim preduzetnicama iz čitave Srbije nastavak rada na osnaživanju žena i razvoju ženskog preduzetništva, kombinacijom bespovratnih i kreditnih sredstava, prenela je Beta.

„Ove nedelje raspisan je i Program podrške za razvoj ženskog preduzetništva. Ovaj program je specifičan po nekoliko stvari – namenjen je samo preduzetnicama, a opredeljena sredstva su šest puta veća nego ikada do sada i delatnosti koje mogu da konkurišu su izuzetno široko postavljene, što nije bilo slučaj ranije“, rekla je Obradović Jovanović.

Dodala je da je dato više mogućnosti ženskim firmama koje posluju u sektoru usluga da se prijave.

„Pozvala bih sve preduzetnice i vlasnice privrednih društava koje imaju najmanje 50 odsto vlasništva i upravljaju nima. Poziv je otvoren dok se sredstva ne utroše i imate na raspoloaganju i podršku PKS, kao i regionalnih razvojnih agencija za pripremu biznis plana“, rekla je Obradović, navodeći da se svi detalji mogu videti na sjtovima Ministarstva privrede, Fonda za razvoj i portalu preduzetnistvo.gov.rs.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević naglasio je da pokrajina već nekoliko godina podržava žensko preduzetništvo.

Naglasio je da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u prethodne tri godine opredelio više od 300 miliona dinara za preduzeća kojima rukovode žene.

„Mogu da najavim da ćemo već sredinom septembra raspisati programe u vrednosti većoj od 200 miliona dinara gde će prednost pri dobijanju sredstava imati žene“, kazao je Ivanišević. On je naveo i da žene koje su dobijale pomoć države najviše posluju u sektoru usluga.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...