Završava se i izgradnja nadvožnjaka i petlje za prilaz novom mostu preko Save

Pri kraju radovi na autoputu Ruma-Šabac

BiznisInfrastrukturaSrbija

9.10.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Pri kraju radovi na autoputu Ruma-Šabac Pri kraju radovi na autoputu Ruma-Šabac
Privode se kraju radovi na autoputu Ruma-Šabac, objavio je RTS, uz informaciju da trasa duga 22 kilometra i most preko Save uskoro treba da... Pri kraju radovi na autoputu Ruma-Šabac

Privode se kraju radovi na autoputu Ruma-Šabac, objavio je RTS, uz informaciju da trasa duga 22 kilometra i most preko Save uskoro treba da budu otvoreni za saobraćaj, kao i da je završetak brze saobraćajnice do Loznice najavljen za narednu godinu.

Šabac spreman čeka i nove puteve i nove privrednike a sa obe strane novog mosta nalazi se industrijska zona na 600 hektara.

Mi 24 godine željno čekamo da se dogodi ovo rešenje autoputa koje će nam dati mogućnost da razvijamo bolje odnose sa dobavljačima i našim kupcima i samim tim sa našom lakom robom koja trpi visoku cenu transporta. To će omogućiti širenja na druga tržišta za koja do sada nismo imali mogućnosti“, rekao je za RTS Nikola Janjić, zamenik generalnog direktora kompanije Kartonval Šabac.

U industrijskoj zoni već posluje 36 kompanija sa 5.000 zaposlenih.

„Samo prošle godine je prodato 77 hektara zemljišta i dalje je veliko interesovanje. Grad u svom vlasništvu poseduje u ovom trenutku oko 110 hektara. Grad prodaje parcele kompletno infrastrukturno opremljene sa pristupnom saobraćajnicom, vodovodom, kanalizacijom, gasnom infrastrukturom. Investitor ima slobodu da bira položaj i oblik parcele, cena je 120.000 evra po hektaru zemljišta“, rekao je za RTS Dragan Vasić, rukovodilac odeljenja za lokalni ekonomski razvoj grada Šapca.

Investitori mogu da izaberu i da posluju u bescarinskoj zoni.

Direktor Carinske zone Šabac Vlada Trifunović kaže da u slobodnoj zoni u tom gradu postoji već 15 stranih firmi koje rade.

„Ostvarili su promet od 430 miliona evra, imaju povećanje (prometa) od 130 miliona evra u odnosu na prethodnu godinu i oko 1.000 radnika se više zaposlilo za tih godinu dana. Veliko je interesovanje novih stranih kompanija koje će doći zbog našeg novog autoputa koji se uskoro otvara„, rekao je Trifunović za RTS.

Samo na kilometar puta je sedam hala, još desetak se gradi. Za opremanje zone grad Šabac je ove godine izdvojio 300 miliona dinara.

Starim mostom dnevno pređe i do 20.000 vozila, a uskoro će ići brže, pošto se završavaju radovi na nadvožnjaku i petlji za prilaz novom mostu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...