nakon završetka posla

Izvođači radova na izgradnji pruge u obavezi da poprave oštećene puteve u Subotici

BiznisInfrastrukturaSrbija

5.10.2023 17:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Izvođači radova na izgradnji pruge u obavezi da poprave oštećene puteve u Subotici Izvođači radova na izgradnji pruge u obavezi da poprave oštećene puteve u Subotici
Zamenik gradonačelnika Subotice, Imre Kern, izjavio je da je usled velikog broja puteva koji su uništeni u Subotici i u okolini zbog izgradnje brze... Izvođači radova na izgradnji pruge u obavezi da poprave oštećene puteve u Subotici

Zamenik gradonačelnika Subotice, Imre Kern, izjavio je da je usled velikog broja puteva koji su uništeni u Subotici i u okolini zbog izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, izvođač radova u obavezi da sve puteve nakon završetka izgradnje pruge popravi.

„Izvođač radova prema ugovoru između Srbije i Kine ima obavezu da sve oštećene ulice i infrastrukturu vrati u prvobitno stanje. Ta obaveza će se morati isterati od glavnog izvođača, ali i od podizvođača“, rekao je Kern novinarima na sednici Skupštine grada, prenosi Beta.

Kako je istakao, u Subotici ima veliki broj oštećenih puteva, kao i u Tavankutu, Žedniku, Đurđinu i ostalim naseljima gde se prevozilo nekoliko miliona tona robe za potrebe izgradnje pruge.

Kern je podsetio da se u okviru ovog projekta sprovode radovi i u Kosovskoj ulici o čemu se mnogo pisalo u medijima, a da će servisna saobraćajnica koju će moći građani da koriste, na teritoriji zemljišta koje je u vlasništvu Infrastrukture železnice Srbije, biti izgrađena čim se završe svi radovi na pruzi.

„Pre toga nema smisla raditi revitalizaciju bilo kog pravca kako teretni kamioni ne bi saobraćali ovim putevima“, poručio je.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...