Rok za prijavu ističe 12. jula

Program tehničke pomoći regionalnim MSP za ulazak na evropska i globalna tržišta

PreduzetnikSrbija

5.7.2024 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Program tehničke pomoći regionalnim MSP za ulazak na evropska i globalna tržišta Program tehničke pomoći regionalnim MSP za ulazak na evropska i globalna tržišta
Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana, koji okuplja šest privrednih komora iz regiona pozvao je mala i srednja preduzeća (MSP) da učestvuju u programu tehničke... Program tehničke pomoći regionalnim MSP za ulazak na evropska i globalna tržišta

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana, koji okuplja šest privrednih komora iz regiona pozvao je mala i srednja preduzeća (MSP) da učestvuju u programu tehničke pomoći za ulazak na evropska i globalna tržišta.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja crne Gore, 70 odabranih MSP iz WB6 regiona dobiće pomoć za plasiranje svojih proizvoda na tržište EU (sa fokusom na nemačko i italijansko tržište), objavila je eKapija.

Najuspešniji učesnici u programu tehničke pomoći učestvovaće na Investicionoj konferenciji/Danima dobavljača u Berlinu 24. septembra ili na SAIE sajmu za građevinski sektor u Bolonji od 9. do 12. oktobra ove godine.

Kroz tehničku pomoć stručnjaci će, kako se navodi u pozivu, podržati MSP iz WB6 regiona u sticanju kompetencija koje će ih učiniti atraktivnijim za ulazak u evropske i globalne lance vrednosti i pronalaženje partnera u EU.

Za učešće u programu mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja obavljaju delatnost u oblastima infrastrukture, mobilnosti (automobilska industrija, metal, plastika, tekstil, itd.), poljoprivrede i građevinarstva (projektovanje, izgradnja, inženjering postrojenja).

Prijava se obavlja putem portala Komorskog investicionog foruma www.wb6cif.eu do 12. jula a zainteresovana preduzeća moraju biti registrovana u jednoj od ekonomija Zapadnog Balkana kao i profil na Market Access Database.

Dodatni preduslov je da imaju izvozni potencijal i nameru da svoje prozivode plasiraju na targetirana tržišta.

Poziv je otvoren za sva preduzeća iz WB6 regiona koja ispunjavaju tražene kriterijume/preduslove i biće odabrana na osnovu procene njihovog potencijala i spremnosti da prođu kroz ovaj program. Radni jezik programa tehničke pomoći je engleski, stoga je obavezno tečno znanje ovog jezika predstavnika preduzeća.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.