u četvrtom tromesečju 2022. godine

Promet robe u trgovini motornim vozilima beleži rast u tekućim cenama od 21,3 odsto

BiznisSrbija

1.3.2023 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Promet robe u trgovini motornim vozilima beleži rast u tekućim cenama od 21,3 odsto Promet robe u trgovini motornim vozilima beleži rast u tekućim cenama od 21,3 odsto
Promet robe u trgovini na veliko i trgovini na malo motornim vozilima u Srbiji u četvrtom tromesečju 2022. godine, u odnosu na isto tromesečje... Promet robe u trgovini motornim vozilima beleži rast u tekućim cenama od 21,3 odsto

Promet robe u trgovini na veliko i trgovini na malo motornim vozilima u Srbiji u četvrtom tromesečju 2022. godine, u odnosu na isto tromesečje prethodne godine, beleži rast u tekućim cenama od 21,3 odsto.

Ukoliko se uporedi isti period, promet u Srbiji kod trgovine na veliko beleži rast u tekućim cenama od 11,4 odsto, a u trgovini na malo rast od 20,1 procenat, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U strukturi trgovinskog prometa najveće učešće ostvarile su sledeće robne grupe u oblasti motorna vozila (49,8 odsto), u oblasti ostali neprehrambeni proizvodi (22,4 procenta), a u oblasti prehrambeni proizvodi i alkoholna pića (35,2 odsto).

U statističkoj kategoriji prodaje prehrambenih proizvoda i alkoholnih pića za godinu dana cene porasle 23 odsto, a u kategoriji goriva za motorna vozila i motocikle 29,4 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...