Zahtevi se podnose do 1. marta

Prvog februara počinje prijavljivanje za davanja po hektaru

AgrobiznisBiznisSrbija

31.1.2024 12:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Prvog februara počinje prijavljivanje za davanja po hektaru Prvog februara počinje prijavljivanje za davanja po hektaru
Javni poziv za davanja po hektaru od 18.000 dinara biće raspisan u četvrtak prvog februara, a poljoprivredni proizvođači će zahteve moći da podnose do... Prvog februara počinje prijavljivanje za davanja po hektaru

Javni poziv za davanja po hektaru od 18.000 dinara biće raspisan u četvrtak prvog februara, a poljoprivredni proizvođači će zahteve moći da podnose do 1. marta, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) i nalazi se u aktivnom statusu, prenosi Beta.

Pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na ovu vrstu podsticaja neophodno je da poljoprivrednik obnovi registracije za tekuću godinu u eRPG.

Od ove godine pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju u svoje ime i za svoj račun.

Subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.


Pravo na podsticaje se ne može ostvariti za površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je podnosilac zahteva uzeo u zakup, odnosno na korišćenje, osim za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koje je uzeo u zakup na javnom nadmetanju u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište.

 • Faith

  31.1.2024 #1 Author

  Treba iskoristit sve pomoci drzave

  Odgovori

 • ŽIZI

  3.2.2024 #2 Author

  Nadam se boljoj privredi i poljoprivredi

  Odgovori

 • CALE

  4.2.2024 #3 Author

  ovo je bas dobro od strane drzave

  Odgovori

 • MARA

  7.4.2024 #4 Author

  Treba se znati to

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...