Na stolu je komercijalni sporazum sa kompanijom CRRC Changchun Railway Vehicles

Radna grupa analizira predloge o nabavci brzih vozova iz Kine

Srbija

4.7.2023 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Radna grupa analizira predloge o nabavci brzih vozova iz Kine Radna grupa analizira predloge o nabavci brzih vozova iz Kine
Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju radne grupe za razmatranje i davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja na predlog komercijalnog ugovora za nabavku... Radna grupa analizira predloge o nabavci brzih vozova iz Kine

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju radne grupe za razmatranje i davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja na predlog komercijalnog ugovora za nabavku voznih sredstava od kompanije CRRC Changchun Railway Vehicles, objavila je eKapija.

Vozovi se nabavljaju za potrebe domaće kompanije Srbija voz.

Predsednica radne grupe je Anita Dimoski, vršilac dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a zamenik njen kolega Milomir Đurović, a među ukupno 13 članova su predstavnici ministarstva građevinarstva i finansija, kao i kompanija Srbija voz, Infrastruktura železnice Srbije i Direkcije za železnice.

Srbija je, kako podseća eKapija, još početkom 2021. godine potpisala memorandum sa kompanijama China Railway International i CRRC Corporation Limited, koji je i osnov za potencijalnu nabavku elektromotornih vozova za brzine od 200 kilometara na čas, za potrebe organizacije putničkog saobraćaja na budućoj pruzi za velike brzine Beograd centar–Novi Sad–Subotica.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u martu ove godine da Srbija pregovara sa kineskim partnerima o nabavci do pet novih kompozicija brzih vozova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...