Vrednost nove flote je dve milijarde evra

Deutsche Bahn naručio 73 superbrza ICE voza

EUInfrastrukturaVesti

18.5.2023 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Deutsche Bahn naručio 73 superbrza ICE voza Deutsche Bahn naručio 73 superbrza ICE voza
Nemačko državno železničko preduzeće Deutsche Bahn objavilo je da je naručilo 73 nova superbrza ICE voza, vredna dve milijarde evra, objavio je SeeBiz. Naručeno... Deutsche Bahn naručio 73 superbrza ICE voza

Nemačko državno železničko preduzeće Deutsche Bahn objavilo je da je naručilo 73 nova superbrza ICE voza, vredna dve milijarde evra, objavio je SeeBiz.

Naručeno je 56 vozova tipa ICE L koje će isporučiti španski proizvođač Talgo, a u početnoj će fazi voziće na liniji između Berlina i Amsterdama, maksimalnom brzinom od 230 kilometara na sat.

Nabaviće i 17 vozova tipa ICE 3neo koji mogu razviti brzinu do 300 kilometara na sat i već povezuju velike nemačke gradove, poput Berlina i Minhena. ICE 3neo proizvodi Siemensov Mobility.

Deutsche Bahn predstavio je javnosti Talgov ICE L u septembru prošle godine, kada je naručio 23 voza sa rokom isporuke u novembru 2024. godine, piše SeeBiz.

Planirano je da novonaručenih 56 vozova bude pušteno u promet 2026. godine, dok bi vozovi ICE L trebalo da budu isporučeni do 2030. godine.

Sa novim vozovima, prosečna starost flote trebalo bi da do 2030. spusti sa sadašnjih 18 na 12 godina, a iz Deutsche Bahn ocenjuju da se radi o „temeljnom podmlađivanju“, uz procenu da će tokom ove godine kompaniji stizati po tri nova ICE voza mesečno.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.