tema sastanka i budući projekti

Direktori železnica Srbije i Mađarske: Pruga Beograd-Budimpešta potreba dve zemlje

BiznisEUInfrastrukturaSrbija

19.5.2023 17:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Direktori železnica Srbije i Mađarske: Pruga Beograd-Budimpešta potreba dve zemlje Direktori železnica Srbije i Mađarske: Pruga Beograd-Budimpešta potreba dve zemlje
Izgradnja brze pruge Beograd – Budimpešta zajednički je cilj, potreba i interes Srbije i Mađarske, rečeno je u petak na sastanku generalnog direktora Infrastrukture... Direktori železnica Srbije i Mađarske: Pruga Beograd-Budimpešta potreba dve zemlje

Izgradnja brze pruge Beograd – Budimpešta zajednički je cilj, potreba i interes Srbije i Mađarske, rečeno je u petak na sastanku generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Nebojše Šurlana i generalnog direktora Grupe Mađarskih državnih železnica (MÁV-VOLÁN Group) Zoltana Paferija.

„Radovi na izgradnji brze pruge Novi Sad – Subotica odvijaju se prema predviđenoj dinamici. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od konzorcijuma Kineskih železnica, koji izvodi radove na ovoj deonici, tražio je da ulože maksimalne napore kako bi pruga Novi Sad – Subotica bila završena do kraja 2024. godine“, rekao je Šurlan, prenosi Beta.

Brza pruga u Srbiji od Beograda do Subotice, odnosno do granice u Kelebiji, biće završena pre nego na mađarskoj teritoriji, pa je na sastanku u Beogradu razgovarano i o usaglašavanju saobraćajnih i tehnoloških pitanja, u prelaznom periodu do završetka čitave pruge do Budimpešte.

Čelnici dveju železnica razgovarali su i o završetku radova na izgradnji i elektrifikaciji pruge između Subotice i Segedina i budućem uspostavljanju saobraćaja putničkih vozova, ali i o trenutnom funkcionisanju teretnog železničkog saobraćaja između Subotice i Horgoša.

Tema sastatnka bila je i budući projekat izgradnje međunarodne pruge Subotica – Baja, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

  • NATI

    21.5.2023 #1 Author

    Ovo ce biti bas korisno i radi posla i olaksati putovanja

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.5.2023 #2 Author

    Naravno,u interesu je i njima i nama…

    Odgovori

  • MAJA

    22.5.2023 #3 Author

    Ovo je trebalo davno da se zakljuci

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...