Ponovo se traži izvođač za spajanje dva bulevara ispod pruge Beograd-Novi Sad

Raspisan treći tender za izgradnju podvožnjaka u beogradskom Bulevaru umetnosti

BiznisInfrastrukturaSrbija

24.4.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Raspisan treći tender za izgradnju podvožnjaka u beogradskom Bulevaru umetnosti Raspisan treći tender za izgradnju podvožnjaka u beogradskom Bulevaru umetnosti
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na denivelisanom ukrštaju pruge Beograd-Batajnica-Šid (Subotica) i... Raspisan treći tender za izgradnju podvožnjaka u beogradskom Bulevaru umetnosti

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na denivelisanom ukrštaju pruge Beograd-Batajnica-Šid (Subotica) i Bulevara umetnosti na Novom Beogradu.

Reč je o podvožnjaku koji će spojiti Bulevar umetnosti i Bulevar Crvene armije, čime će se, kako je krajem prošle godine naveo gradonačelnik Aleksandar Šapić najavljujući treći po redu tender za taj projekat, rasteretiti saobraćaj u ulicama Omladinskih brigada i Jurija Gagarina, objavila je eKapija.

Kako je navedeno u najnovijem tenderu, predviđena je izgradnja saobraćajnice kroz postojeći nasip trupa železničke pruge kako bi se povezale postojeće saobraćajnice sa leve i desne strane pruge izgradnjom podvožnjaka.

Dužina projektovane saobraćajnice je 100 metara, a kompletno situaciono i nivelaciono rešenje je uslovljeno uklapanjima sa postojećim ulicama. Visina slobodnog saobraćajnog profila iznosiće najmanje 4,75 metara.

Ukupan rok za izradu tehničke dokumentacije, kako je istaknuto, iznosi najviše 60 dana od dana uvođenja u posao i ne može se produžiti, pe će neispunjenjem ovog roka nastupiti raskid ugovora.

Za izvođenje radova dat je rok od najviše 450 dana od dana uvođenja u posao, a tender je otvoren do 26. maja.

Izgradnja podvožnjaka ispod železničke pruge u Bulevaru umetnosti najavljuje se već skoro čitavu deceniju, podseća eKapija, uz podatak da je prvi tender za gradnju raspisan je još 2015. godine, ali da nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Novi tender Direkcija je raspisala tri godine kasnije. Ugovor je tada potpisan sa jedinim ponuđačem, konzorcijumom na čelu sa firmom Energoprojekt niskogradnja. Ukupan rok za završetak radova bio je 480 dana, a u avgustu 2019. taj rok je produžen na 26. septembar 2020. godine. Kao razlog navedeno je „kašnjenje državnog organa u izdavanju propisanih uslova“.

Za ekapiju je 2020. godine u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda rečeno da probijanje nasipa železničke pruge u cilju spajanja Bulevara umetnosti i Ulice Dr Agostina Neta čeka završetak izgradnje železničkog koloseka na nasipu, koje sprovodi nadležno javno preduzeće.

Godinu kasnije u Direkciji su za Politiku naveli da probijanje podvožnjaka i spajanje dva bulevara nije moguće izvesti, a da se ne ugrozi dinamika puštanja u saobraćaj nove železničke pruge Beograd – Novi Sad.

„S obzirom na to da probijanje nadvožnjaka nije moguće završiti pre kompletiranja koloseka železničke pruge, nastupile su okolnosti usled kojih se više ne može ostvariti svrha zaključenog ugovora, te su u toku pregovori sa dobavljačem o sporazumnom raskidu ugovora“, rekli su tada u Direkciji za Politiku.

  • MAJA

    25.4.2023 #1 Author

    Kakve li su to okolnosti, bas se pitam

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #2 Author

    Imamo dobre firme,cudi me da se nije nasla adekvatna za ovaj projekat…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...