Procenjena vrednost 166,5 miliona dinara, a rok do 5. juna

Raspisan tender za gradnju Centra za posetioce Caričin grad

BiznisInfrastrukturaSrbija

10.5.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raspisan tender za gradnju Centra za posetioce Caričin grad Raspisan tender za gradnju Centra za posetioce Caričin grad
Opština Lebane raspisala je tender za gradnju Centra za posetioce u okviru arheološkog lokaliteta Caričin grad. Tender koji obuhvata građevinske radove, radove na vodovodu... Raspisan tender za gradnju Centra za posetioce Caričin grad

Opština Lebane raspisala je tender za gradnju Centra za posetioce u okviru arheološkog lokaliteta Caričin grad.

Tender koji obuhvata građevinske radove, radove na vodovodu i kanalizaciji, elektroinstalacije i mašinske instalacije, spoljno uređenje, zaštitu od požara i gradnja parkinga, vredan je 166,5 miliona dinara, prenosi eKapija.

Na ovom lokalitetu iz 6. veka, kako je i ranije najavljeno, planira se rekonstrukcija postojećeg vizitorskog centra Teodora, gradnja amfiteatra i velikog parkinga.

Kako se vidi iz tenderske dokumentacije, u planu su, između ostalog, staklene fasade, i fasade od prirodnog lomljenog kamena, krovni prekrivač sa šljunkom i sedumom, rušenje stare i postavljanje nove terase ispred postojećeg objekta vizitorskog centra, kafe, infopult, konferencijska sala, izložbena sala, interaktivni sto sa object recognition funkcijom, zona virtuelne realnosti sa VR naočarima.

Od spoljnog uređenja, pored gradnje amfiteatra planirano je i ozelenjavanje površina i gradnja fontane, kao i izgradnja parkinga.

Tender je otvoren do 5. juna.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...