u trećem ovogodišnjem kvartalu 0,2 odsto

Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

24.10.2023 13:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori
Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle su u trećem kvartalu ove godine 4,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci... Rast cena proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori

Cene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle su u trećem kvartalu ove godine 4,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su izračunali da sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže rast od 17,7 odsto odnosno 2,4 odsto, prenosi Mina.

„Cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz trećeg kvartala prošle godine“, navodi se u saopštenju Monstata.

Cene proizvođača industrijskih proizvoda su u trećem ovogodišnjem kvartalu porasle 0,2 odsto u odnosu na drugo tromesečje.

Sektori vađenja ruda i kamena beleži rast od 2,7 odsto, a sektor prerađivačke industrije pad od 0,6 odsto u odnosu na drugi kvartal.

„Cene u sektoru snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, u proseku su ostale nepromenjene, odnosno na nivou cena iz drugog kvartala ove godine“, zaključuje se u saopštenju.

  • KIMCHI

    24.10.2023 #1 Author

    Svi se suocavaju sa slicnim problemima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...