REŠEN VELIKI PROBLEM GRAĐANIMA SRBIJE Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokretnosti

SrbijaVesti

26.6.2020 14:42 Autor: Ljiljana Begović 7

REŠEN VELIKI PROBLEM GRAĐANIMA SRBIJE Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokretnosti REŠEN VELIKI PROBLEM GRAĐANIMA SRBIJE Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokretnosti
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i... REŠEN VELIKI PROBLEM GRAĐANIMA SRBIJE Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokretnosti

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija.

„Usvajanjem ove uredbe rešen je veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti. Sada je to rešeno i kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara“, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

„Naš cilj je da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a to je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi“, istakla je Mihajlović, prenosi Tanjug.

Tekst te uredbe usaglašen je na sastanku potpredsednice vlade sa direktorom RGZ Borkom Draškovićem i rukovodstvom Javnobeležničke komore.

Tako je rešen problem za građane koji su u prethodnom periodu morali lično da odlaze u RGZ da pribave list nepokretnosti, umesto da taj posao završe kod javnog beležnika.

  • Snežana

    26.6.2020 #1 Author

    Lepo 👏

    Odgovori

  • Irina

    26.6.2020 #3 Author

    Ova odluka ce znacajno olaksati gradjanima da u najkracem roku pribave svoju dokumentaciju i naravno povecace se i efikasnost rada

    Odgovori

  • Jelena

    26.6.2020 #4 Author

    Nece biti guzvi u RGZ-u, ali zato ce biti kod notara, a verujem da ce i taksa biti skuplja nego sad

    Odgovori

  • Danica

    3.7.2020 #7 Author

    Poštovani,
    ovo je divna vest za one koji se nisu držali zakonom propisanog roka. a to je da se usklađivanje mora uraditi – završiti do 01.07.2020. Redova više neće biti, barem ne onakvih kakvih je bilo.
    Ovo bi bila dobra vest da je Vlada pre mesec dana savetovala da se ovako nešto donese.
    Hvala unapred
    Po ko zna koji put hvala, hvala državi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...