Nerešeni predmeti uglavnom datiraju iz perioda od pre 2018. godine

RGZ: Za godinu dana broj zaostalih predmeta smanjen za 51.000

Srbija

3.9.2024 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

RGZ: Za godinu dana broj zaostalih predmeta smanjen za 51.000 RGZ: Za godinu dana broj zaostalih predmeta smanjen za 51.000
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je za proteklih godinu dana smanjen broj zaostalih predmeta u sistemu sa 417.105 na 365.466, što... RGZ: Za godinu dana broj zaostalih predmeta smanjen za 51.000

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je za proteklih godinu dana smanjen broj zaostalih predmeta u sistemu sa 417.105 na 365.466, što je umanjenje za 51.639 predmeta.

Nerešeni predmeti, kako se navodi, uglavnom datiraju iz perioda od pre 2018. godine, odnosno pre uvođenja novog reformskog sistema i digitalizacije katastra, prenosi Beta.

Od ukupnog broja zaostalih predmeta, rešeno je 114.868 i čeka na datum konačnosti, dok 102.761 predmet čeka rešavanje prethodnih zahteva.

Aktivnih predmeta ima 147.837 i sistem ih, kako je istaknuto, sada može rešavati, a iz RGZ su naveli da srpski katastarski sistem rešava više od milion upravnih predmeta godišnje.

„U cilju dodatnog unapređenja efikasnosti, Republički geodetski zavod implementirao je sistem evaluacije aktivnog radnog vremena, koji prati aktivno angažovanje svakog službenika tokom radnog dana“, navodi se u saopštenju.

Precizirano je da podaci pokazuju da prosečno aktivno vreme koje službenik katastra provede radeći na predmetima iznosi pet sati i 28 minuta dnevno, što je i predviđena norma.

Dodaje se da je ovaj rezultat ujednačen sa prošlogodišnjim nivoom angažovanja, što ukazuje da su poboljšanja postignuta kroz uvođenje novih tehnologija i optimizaciju poslovnih procesa, a ne povećanjem radnog opterećenja.

  • Dux011

    3.9.2024 #1 Author

    Bitno da se smanjuje…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    3.9.2024 #2 Author

    Ako je statistila tacna,onda je to za svaku pohvallu..

    Odgovori

  • Milan

    3.9.2024 #3 Author

    Ne dao Bog da vam zatrebaju njihove usluge.. tek kad udjete u taj sistem videcete kako radi i sta se sve tamo radi. Sto se tice rezultata, to ne mora da znaci nista mogu da zastarele predmete predstavljaju kao resene. Kao sto je bio clanak kako predmete za bilo sta registruju kao predmete protiv korupcije, i ako nisu vezani za korupciju..zato sto ih EU finansira i kontrolise da rade na umanjenju korupcije u Srbiji, a oni se se prave da rade na tome.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.